Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την στήριξη του περιφερειακού Τύπου ζητάει από την κυβέρνηση, ο ΣΗΠΕ

περιφερειακός
17 Nov 2020 / 11:49

Ζητείται η ένταξη των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων στα προγράμματα δημοσιότητας/ενημέρωσης για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, που δεν μπορεί να περιορίζονται στα αθηναϊκά και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ.

ΑΘΗΝΑ. Την στήριξη των ημερήσιων εφημερίδων στην ελληνική περιφέρεια, ζητάει ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, με υπόμνημά του στον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Στ. Πέτσα.

Επισημαίνεται: Για άλλη μια φορά δυστυχώς λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, απαιτείται να εκδηλωθεί από την Πολιτεία εκ νέου, πρόνοια υπέρ των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου.
 
Ειδικότερα

H ένταξη των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων στα προγράμματα δημοσιότητας/ενημέρωσης για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού, που δεν μπορεί να περιορίζονται στα αθηναϊκά και τα τηλεοπτικά ΜΜΕ. 

Η διατήρηση των πληττόμενων περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου σε λειτουργία επιβάλλει την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των μέτρων στήριξης, όπως αναφέρονται στον νόμο 4674/2020. 

Η έκδοση ΚΥΑ θα μπορούσε αφού ικανοποιήσει την αναδρομική υποχρέωση του 2019 να αναπτύξει τα μέτρα στήριξης σε βάθος τουλάχιστον τετραετίας, και πάντως εκκινώντας το συντομότερο δυνατόν.

Θεωρούμε ότι θα εκδηλωθεί άμεσα, η πρόνοια της Πολιτείας σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μητρώο, όπως επικαιροποιείται ετησίως, λαμβανομένων υπόψιν των ειδικών συνθηκών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων.