Αναγκαία η έναρξη των πρωταθλημάτων της Superleague 2 και Football League

Αναγκαία η έναρξη των πρωταθλημάτων της Superleague 2 και Football League

ΑΘΗΝΑ. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ελλάδα πέραν της Super League 1,

16
Νοεμβρίου / 2020

δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα σε κανένα από τα άλλα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.
Ο κορωνοϊός έχει βάλει φρένο στον αθλητισμό, αλλά όχι τόσο στον επαγγελματικό. Οι 32 από τις 46 επαγγελματικές ομάδες της χώρας περιμένουν να ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη των πρωταθλημάτων. Οι περισσότερες έχουν ξεκινήσει προετοιμασία από τον Ιούλιο και επί τέσσερις μήνες απλά κάνουν προπονήσεις, ενώ οι μισθοί και τα έξοδα τρέχουν.
Μετά από σύσκεψη και με σεβασμό στο τεράστιο πρόβλημα που βιώνει η χώρα, οι εμπλεκόμενοι φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μέσω της ΕΠΟ, απέστειλαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.
Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι της ΕΠΟ, της Super league, της Super league 2 και του ΠΣΑΤ, Ευάγγελος Γραμμένος, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Λεωνίδας Λεουτσάκος και Γεώργιος Μπαντής.
 
Η επιστολή
 
«Αξιότιμοι Κύριοι, eίναι ήδη γνωστές οι σοβαρότατες και δυσμενέστατες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID 19 -και- στη χώρα μας, στην κοινωνία, στην εργασία και στην οικονομία. Είναι επίσης, γνωστές οι επιπτώσεις όλων των ανωτέρω εξελίξεων και στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για την τιτάνια προσπάθεια της Πολιτείας αλλά και όλων των θεσμικών φορέων να αντιμετωπίσουν πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η έναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE. Η ανωτέρω εξέλιξη απασχόλησε και απασχολεί όλους τους θεσμικούς ποδοσφαιρικούς φορείς και όπως είναι ευλόγως αντιληπτό, θέτει, με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, σε εμφανή κίνδυνο την επιβίωση των ΠΑΕ που μετέχουν στα ανωτέρω Πρωταθλήματα, των εργαζομένων τους και των οικογενειών τους αλλά και εκατοντάδων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών-μελών του ΠΣΑΠ και των οικογενειών τους.
Με δεδομένη την ευαισθησία μας στην ανάγκη της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, έχει διαμορφωθεί και επικοινωνηθεί η με μέριμνα των ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2 διασφάλιση της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ήδη τηρείται από τη SUPER LEAGUE.  Λαμβανομένης υπόψη της λειτουργίας όλων των πρωταθλημάτων της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, η άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE, τηρουμένων όλων των ανωτέρω αλλά και των υπαρχόντων συγκριτικών δεδομένων εξάπλωσης του ιού στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, έχουμε την κατά το δυνατόν ασφαλή άποψη ότι, όπως ήδη συμβαίνει με το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, δεν θα αποτελέσει πρόσθετη επιβαρυντική περίσταση.
Παρακαλούμε επίσης, να λάβετε σοβαρά υπόψη την ιδιαιτερότητα του επαγγελματικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος και τους ειδικούς ρυθμούς και περιορισμένους χρόνους με τους οποίους αυτό λειτουργεί. Η συγκυρία αυτή το διαφοροποιεί εκ των πραγμάτων από λοιπά επαγγελματικά περιβάλλοντα και θέτει περιορισμένες επιλογές χειρισμών.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θεωρούμε αναγκαία την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE και παρακαλούμε να κατανοήσετε την ανωτέρω αναγκαιότητα και, δια των αρμοδίων οργάνων σας, χορηγήσετε άμεσα τη σχετική έγκριση.
Με εκτίμηση».