Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς!

Σπύρος Σαββανής
14 Nov 2020 / 17:08

Εάν και μόνο τα μισά χρήματα είχαν δοθεί στους δανειολήπτες, θα είχαν αποπληρωθεί τα κόκκινα δάνεια και θα είχε γίνει εξυγίανση των τραπεζών. Αυτό σημαίνει Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς!

Η /ο Δικηγόρος συμμετέχει καθημερινά στην λειτουργία της Ελληνικής κοινωνίας, στην λειτουργία του οικονομικού γίγνεσθαι και αντιλαμβάνεται την καθημερινή εξέλιξη των πραγμάτων.

Έτσι μια σημαντική καταγραφή βγαλμένη από αυτήν την σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα για επιβίωση, είναι και η ανάρτηση στο Facebook της Συναδέλφου Μαρίας Δ..., που πέραν των άλλων αναφέρει: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ενώ υπάρχει προστασία (πρώτης κατοικίας) σε δανειολήπτες με δικαστική απόφαση, λαμβάνουν εξώδικα από εταιρείες που εξαγόρασαν τα δάνεια τους από τις τράπεζες, στα οποία τους καλούν να πληρώσουν άμεσα την οφειλή τους. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικοινωνήσεις μαζί τους και αν τα καταφέρεις ισχυρίζονται δήθεν ότι δεν ξέρουν ότι υπάρχει προστασία αλλά και μετά που το μαθαίνουν δεν αλλάζουν πορεία. Βγάζουν διαταγή πληρωμής και την κοινοποιούν. Αναγκαστικά ο δανειολήπτης πρέπει να κάνει ανακοπή- αναστολή και προσωρινή διαταγή. Αυτό σημαίνει ένα μεγάλο ποσό σε δικαστικά έξοδα, το οποίο δεν έχει!!!

Αυτό που κάνουν, ξεκάθαρα είναι έμμεσος εκβιασμός, είναι σαν να θέλει να σου πει ότι " Μην ξεχνιέσαι, εδώ είμαι και θα σε κατασπαράξω με την πρώτη ευκαιρία".
Είναι ανήθικο γιατί εν μέσω πανδημίας ξέρουν ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ξοδέψει στον δικηγόρο και προχωρούν κατά όποιου δεν μπορεί οικονομικά να το διαχειριστεί.» 

Απέναντι σε αυτήν την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, έχουμε τον καθημερινό «επικοινωνιακό βομβαρδισμό» της Κυβέρνησης ότι προστατεύει την πρώτη κατοικία και την μικρή- μικρομεσαία επιχείρηση. Ασταμάτητα καθημερινά, τα πληρωμένα με τα «τριάκοντα αργύρια» κανάλια παραποίησης της αλήθειας, ωραιοποιούν την τελευταία πράξη της τραγωδίας που με σχέδιο, τα «Εν Ελλάδι αρπακτικά» σε αγαστή συνεργασία με τα «Διεθνή αρπακτικά» σχεδίασαν.
Υπηρέτες όλων αυτών των αρπακτικών, όλες οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ τώρα ΚΙΝΑΛ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκποίηση της περιουσίας του Έλληνα πολίτη έχει ξεκινήσει και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλά ακόμη για προστασία ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και η Μνημονιακή αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ -ΚΙΝΑΛ, κτυπά την Κυβέρνηση εκεί που δεν πονά, ώστε να μην αποδεικνύεται και να μην φαίνεται η απόλυτη συνενοχή τους στο έγκλημά τους.
Το έγκλημά τους ξεκινά από το 2008 και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, στην βουλή στις 5-11-2020 : «Από το 2008 ως το 2015 οι φορολογούμενοι στήριξαν τις τράπεζες με 106 δισεκατομμύρια. Από αυτά 46 δισ. ήταν ζεστό χρήμα που δανείστηκε ο Έλληνας φορολογούμενος από την τρόικα για να τα δώσει στις τράπεζες και τα περίπου 60 δισεκατομμύρια ήταν υπό τη μορφή εγγυήσεων.

Με τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 ξένα «αρπακτικά» σε αγαστή συνεργασία με ντόπιους απέκτησαν για το ευτελές ποσό των 8,3 δισεκατομμυρίων τον έλεγχο των τραπεζών. Ερώτημα: γιατί έδωσαν αυτά τα «αρπακτικά» 8,3 δισεκατομμύρια; Ξέρετε, αυτά τα «αρπακτικά» δεν αγοράζουν τράπεζες ποτέ. Δεν τοποθετούνται σε τράπεζες, δεν είναι στρατηγικοί επενδυτές οι κύριοι, σε τράπεζες πουθενά στον κόσμο. Μόνο εδώ ήρθαν. Γιατί έδωσαν 8,3 δισ. για να αγοράσουν κοψοτιμής τις ελληνικές τράπεζες; Θα σας πω γιατί. Επειδή έχουν βάλει στο μάτι την περιουσία των περισσότερων πολιτών αυτής της χώρας που ξεπερνά, όσον αφορά αντικειμενικές αξίες, τα 400 δισ. Ε, δεν είναι άσχημη επένδυση 8,3 δισεκατομμύρια για να βάλεις στο στόχαστρό σου 400 δισ. Ε και μπορεί και περισσότερα, αν υπάρξει κάποια στιγμή -και όλοι το ελπίζουμε- ανάκαμψη.».

Η κατάργηση του «νόμου Κατσέλη» ξεκινάει από τον Οκτώβριο του 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση του νόμου για την πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία και τον τελειώνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη -ΝΔ, με τον νέο πτωχευτικό νόμο που πρόσφατα ψήφισε. Ο νέος πτωχευτικός νόμος της ΝΔ, είναι το χειρότερο νομοθέτημα των τελευταίων χρόνων, αποτελεί την 1η πράξη του 5ου Μνημονίου. Με αυτόν τον άθλιο νόμο δεν θα πάρουν μόνο το σπίτι που πήρε ο Έλληνας με δάνειο, αλλά θα πάρουν και όποια άλλη περιουσία έχει, κινδυνεύει πλέον να εκποιηθεί το 81% των επιχειρήσεων και 600 χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο νέος πτωχευτικός νόμος της ΝΔ, σου παίρνει το σπίτι, δεν υπάρχει προστασία πρώτης κατοικίας, σου νοικιάζει το σπίτι σου για 12 χρόνια, με ενοίκιο που καθορίζει το αρπακτικό, σου δίνει το δικαίωμα να αγοράσεις εντός 12 χρόνων το σπίτι σου στο τίμημα που καθορίζει το αρπακτικό, με άλλα λόγια χάνεις το σπίτι σου. Όλα για τις Τράπεζες- αρπακτικά.

Εάν και μόνο τα μισά χρήματα είχαν δοθεί στους δανειολήπτες, θα είχαν αποπληρωθεί τα κόκκινα δάνεια και θα είχε γίνει εξυγίανση των τραπεζών.
Αυτό σημαίνει Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς! 

Στην ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, στην Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς, κάθε έννοια κράτους δικαίου πλέον έχει καταρρεύσει.

Για να σταματήσει το πλιάτσικο, η εκποίηση της περιουσίας των Ελλήνων πρέπει να πούμε συνολικά σαν λαός ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, στους Τραπεζίτες και τα αρπακτικά και τους ντόπιους υποστηρικτές τους και η απάντηση αυτή δίνεται καθημερινά με συγκροτημένες προτάσεις από το ΜέΡΑ 25. 

Έτσι το ΜέΡΑ 25 δεν είναι κόμμα σαν όλα τα άλλα που έβαλαν την Ελλάδα στην Χρεοδουλοπαροικία, στην κλειστή φυλακή χρέους, είναι η συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, γι’ αυτό επανειλημμένα έχει προτείνει το σταμάτημα των πλειστηριασμών, την μεταφορά όλων των κόκκινων δανείων σε μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης, πάγωμα των δανείων, ο δανειολήπτης θα παραμένει στο σπίτι του ή θα διατηρεί την μικρή του επιχείρηση πληρώνοντας το 1/3 του εισοδήματός του και όταν ανακάμψει η οικονομία μας μπορεί να πάρει το σπίτι του πίσω. Την πρότασή μας αυτή, σήμερα την έχουμε θέσει σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να κατατεθεί στην βουλή ως μια ολοκληρωμένη πρόταση νόμου, προστασίας των πολιτών, για την αναδιάρθρωση όλων των χρεών και για την πράσινη παραγωγική ανασυγκρότηση -
αυτή θα είναι η απάντηση του ΜέΡΑ25.

* Σαββανής Σπύρος, Δικηγόρος- Μέλος ΜέΡΑ 25