Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατά πλειοψηφία η σύμβαση του ΦΟΔΣΑ με την ΔΙΑΔΥΜΑ - «Όχι» από Υδραίου & Μιχαλάτο

ΦΟΔΣΑ
14 Nov 2020 / 09:47

Οι Δήμαρχοι Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος εκτιμούν ότι η δημοπράτηση μπορεί να προχωρήσει από τους τοπικούς φορείς διαχείρισης (ΣΥΔΙΣΑ και ΕΔΑΚΙ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την διαδημοτική επιχείρηση Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ) της Κοζάνης για τη δημοπράτηση των εργοστασίων στην Κέρκυρα και στην Κεφαλονιά. 

Μετά τη σύσταση του νέου περιφεριακού ΦΟΔΣΑ, οι ενέργειες φεύγουν με νόμο πλέον  από τους τοπικούς φορείς κάθε νησιού. Στην περίπτωση των τευχών δημοπράτησης του εργοστασίου στο Τεμπλόνι, τα οποία παρουσίασαν αστοχίες, ο νέος φορέας αναλαμβάνει να συνταξει νέα τεύχη για την επαναδημοπράτηση, με την τεχνική υποστήριξη αυτή τη φορά της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. 

Τόσο η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, όσο και ο Δήμαρχος Αργοστολίου  Θεόφιλος Μιχαλάτος, διαφώνησαν με την νέα αυτή τροπή, καθώς σύμφωνα με την νομική τους ερμηνεία νομιμοποιούνται οι τοπικοί φορείς να προχωρήσουν τις διαδικασίες που είχαν ήδη δρομολογήσει, καθώς επίσης και τη δημοπράτηση των δύο εργοστασίων.

Το θέμα, αν και δημιούργησε έντονη διαφωνία, πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. με τις αρνητικές ψήφους των δύο Δημάρχων. 

Μιλώντας στο enimerosi.com  η Περιφεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, τόνισε ότι παρά τις διαφωνίες, είναι θετικό ότι έγινε το πρώτο βήμα, αν και με καθυστέρηση, και πλέον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση των δύο εργοστασίων και την σύνταξη των νέων τευχών δημοπράτησης με την τεχνογνωσία της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.