Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε κτίριο του Δήμου Λευκάδας οι μετανάστες - Κρατούνται οι Ουκρανοί διακινητές

Λευκάδα
13 Nov 2020 / 15:55

Δήμαρχος Λευκάδας: «Με συνεργασία όλων των φορέων, λιμεναρχείου, νοσοκομείου – ΕΟΔΥ, Περιφέρειας και Δήμου, εξελίσσεται απολύτως ομαλά η διαδικασία ελέγχου των μεταναστών»

ΛΕΥΚΑΔΑ.  Παιδιά και ενήλικες μετανάστες, εκτός από τους τέσσερις διακινητές που κρατούνται στο Λιμεναρχείο, μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ σε αίθουσα πίσω από το Πνευματικό Κέντρο.

Από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργήθηκαν rapid tests προκειμένου να ξεκινήσουν στη συνέχεια οι ανακριτικές διαδικασίες που απαιτούνται.

Από την πρόνοια του Δήμου Λευκάδας προσφέρθηκαν ότι χρειαζόταν για το μόλις πέντε μηνών αγοράκι, το οποίο ήταν ανάμεσα στους μετανάστες στο ιστιοφόρο, αλλά και μάσκες, αντισηπτικά και γάντια.



Συγκινητική ήταν η πρωτοβουλία του Στάθη Κατωπόδη (ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ), ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για μετανάστες στην παραλία, έσπευσε με τρόφιμα, γάλα και χυμούς. Είδη πρώτης ανάγκης προσέφεραν οι άνθρωποι του ΤΑΟΛ.

Οι τέσσερις Ουκρανοί διακινητές θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Λευκάδας.



Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Δήμαρχος Λευκάδας, Χαρ. Καλός, κάνει λόγο για τη σημερινή επιχείρηση διαχείρισης των μεταναστών που εντοπίστηκαν τη νύχτα σε ιστιοπλοϊκό ανοιχτά του ακρωτηρίου ΛΕΥΚΆΤΑ:

«Με συνεργασία όλων των φορέων, λιμεναρχείου, νοσοκομείου – ΕΟΔΥ, περιφέρειας και δήμου εξελίσσεται απολύτως ομαλά η διαδικασία ελέγχου των μεταναστών που εντοπίστηκαν ξημερώματα σε ιστιοπλοϊκό, ανοιχτά του ακρωτηρίου Λευκάτας.

Ο Δήμος παραχώρησε την αίθουσα της βιβλιοθήκης, του υπό κατασκευή θεάτρου, για την προσωρινή διαμονή τους, όπως επίσης μερίμνησε και για την κάλυψη των ειδών πρώτης ανάγκης.

Είναι ολοφάνερο, ότι τέτοια περιστατικά θα μας απασχολούν όλο και πιο συχνά».

πηγή: Lefkadapress.gr