Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε περιφερειακό ΦΟΔΣΑ στρέφονται οι Δήμοι των Ιωαννίνων

Ελισάφ Μωυσής
13 Nov 2020 / 14:00

«Η σύσταση ενός Φορέα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας δεν αποτελεί αυτοσκοπό ή καπρίτσιο. Εξετάζεται καθαρά για οικονομικούς λόγους», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ).  Τη δυνατότητα σύστασης Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων που θα λειτουργεί σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας εξετάζουν οι Δήμοι των Ιωαννίνων.

Μετά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να διερευνήσουν νομικά όλες τις πτυχές του συγκεκριμένου θέματος.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, που ρωτήθηκε σχετικά, τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ως βασική αφετηρία το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κάθε δυνατότητα συμπίεσης του υψηλού κόστους θα εξεταστεί καθώς αποτελεί βασική υποχρέωση των Δήμων προς τους δημότες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

«Η σύσταση ενός Φορέα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας δεν αποτελεί αυτοσκοπό ή καπρίτσιο. Εξετάζεται καθαρά για οικονομικούς λόγους. Από την πλευρά μας είχαμε τονίσει εξ αρχής ότι η τιμολόγηση σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας θα ήταν πιο δίκαιη και πιο συμφέρουσα», υπογράμμισε ο Μ. Ελισάφ.