Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεργασία Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με την πλατφόρμα εύρεσης εργασίας InnJobs

Υδραίου Μερόπη
12 Nov 2020 / 14:17

Υδραίου: «Στηρίζουμε εργαζόμενους & επιχειρήσεις» - Καινοτόμα πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής η συνεργασία με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στον τουριστικό κλάδο

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Στην ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας με την διαδικτυακή πλατφόρμα εργασίας www.InnJobs.net προχώρησαν σήμερα (12/11) η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μ. Υδραίου και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Απασχόλησης, Παναγιώτης Βαρούχας έχοντας ως στόχο την άμεση διασύνδεση τουρισμού και απασχόλησης. Όπως δήλωσαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος, ο Δήμος προχωρά με την ενέργειά του αυτή σε μια ακόμη καινοτομία, στην πιο δύσκολη μάλιστα συγκυρία για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στον τουρισμό.

Ειδικότερα, η InnJobs.net είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα εργασίας ανθρώπινου δυναμικού σε Ελλάδα και Κύπρο που σκοπό έχει να φέρει σε άμεση επαφή τον εργοδότη και τον εργαζόμενο. Αποτελεί έναν κοινό περιβάλλοντα χώρο με ένα κοινό στόχο, την εύρεση εργασίας ανάμεσα σε εξήντα ειδικότητες της τουριστικής βιομηχανίας.

Για την υλοποίηση αυτής της συνεργασίας απαιτήθηκε αρκετή προεργασία από την αρμόδια Αντιδημαρχία η οποία ανέλαβε τόσο την πρωτοβουλία όσο και τον συντονισμό για την συνεργασία και αρωγή των επαγγελματικών τουριστικών φορέων του νησιού μας και ειδικότερα της Ένωσης Ξενοδόχων, της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων και της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Βαρούχας, «στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία προκειμένου να στηρίξουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας εργαζόμενους και επιχειρήσεις».

Οι δυνατότητες

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, δίνει στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού στην Κέρκυρα, τη δυνατότητα:

- Να ενημερωθούν άμεσα για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας του νησιού.

- Να αποστείλουν ψηφιακά το βιογραφικό τους σε επιχειρήσεις.

- Να υποβάλλουν αιτήσεις για θέσεις εργασίας στην Κέρκυρα.

- Να παρακολουθήσουν, διαδικτυακά, σεμινάρια κατάρτισης και εκπαίδευσης για την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.

- Οι επιχειρήσεις του τουρισμού μπορούν να δημοσιεύουν απεριόριστες αγγελίες με παράλληλη προώθηση στα social media.

- Να ενημερώνονται άμεσα και να επικοινωνούν με τους ενδιαφερόμενους για τα βιογραφικά και τις αιτήσεις εργασίας που υπάρχουν διαθέσιμες εκείνη τη στιγμή στην Κέρκυρα.

Μ. Υδραίου: Στηρίζουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθεί ειδικός σύνδεσμος (link) στην ιστοσελίδα του Δήμου (Corfu.gr), ώστε να είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη σε όλους τους δημότες εντελώς δωρεάν.

Σε συνάντηση την οποία είχε η Δήμαρχος με τον ιδρυτή της διαδικτυακής πλατφόρμας, Αργύρη Νταουλιάρη, συζήτησαν τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες της συνεργασίας.

Σε δήλωσή της, η Μερόπη Υδραίου επεσήμανε ότι για μια ακόμη φορά ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων πρωτοπορεί και μέσα από την πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους, ανέργους και επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για τις θέσεις εργασίας που είναι διαθέσιμες στο νησί, να έρθουν σε άμεση επαφή αλλά και να παρακολουθήσουν σεμινάρια εκπαίδευσης και κατάρτισης.

«Μέσα στην πιο δύσκολη συγκυρία στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος.