Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Ποταμού για την περίπτωση κρούσματος σε μαθητή

Ποταμός
10 Nov 2020 / 11:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανησυχούν έντονα οι γονείς του δημοτικού σχολείου για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρούσματος σε μαθητή.

Οι Γονείς και Κηδεμόνες, προκαταβολικά κάνουν σαφές ότι θα απαιτήσουν να γίνει απολύμανση του σχολείου, να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για ιχνηλάτηση και δωρεάν τεστ και να προβλεφθεί τηλεκπαίδευση και ειδικές γονεϊκές άδειες. 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Τις τελευταίες μέρες η ραγδαία επιδείνωση της πανδημίας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις πανελλαδικά και η κατάσταση μοιάζει να βγαίνει εκτός ελέγχου. Στο νομό μας υπάρχει ολοένα και πιο αυξημένη διασπορά, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται κρούσματα σε μαθητές  και να κλείνουν τμήματα (Γιαννάδες,  Αγρός, Αχαράβη)
 
Η απόφαση της κυβέρνησης να αφήσει ανοιχτά τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία έχει αναστατώσει τους γονείς καθώς η κυβέρνηση δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για την ασφαλή λειτουργία τους, αφήνοντας έκθετους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε ένα σχολείο οι οδηγίες που δίνονται είναι να μείνουν οι μαθητές σε καραντίνα και μόνο αν παρουσιάσουν έντονα συμπτώματα να ζητήσουν εξέταση. Πολλοί γονείς αναγκάζονται έτσι να προσφύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια πληρώνοντας από την τσέπη τους, γεγονός που σε περίοδο δεύτερου lockdown… "πονάει" πολύ!!!
 
Κάνουμε σαφές από τώρα, ότι σε περίπτωση που υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σχολείο μας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ποταμού Κέρκυρας απαιτεί:
 
- Με ευθύνη του Δήμου να γίνει απολύμανση των χώρων του σχολείου.
 
- Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να έρθει κλιμάκιο στο σχολείο για ιχνηλάτηση και για δωρεάν test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα είναι πρωτίστως ευθύνη του κράτους.
 
- Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και του Δήμου να διατεθούν ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών. Κανένας μαθητής να μην λαμβάνει απουσίες επειδή δεν έχει τα ηλεκτρονικά μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. Η ισότιμη μόρφωση όλων των παιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι ατομική ευθύνη του κάθε γονέα.
 
- Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που συνδράμουν τα παιδιά τους όταν κλείσει ένα Τμήμα ή η σχολική μονάδα. Να μην χρεώνεται καμιά ημέρα κανονικής άδειας από τους γονείς, ούτε να μειώνονται οι αποδοχές τους από την εργασία τους.
 
 
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.