Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη δίνη της δεύτερης επιδείνωσης της κορονοΐωσης

κορονοϊός
09 Nov 2020 / 19:05

Η Ryanair ακύρωσε όλες τις πτήσεις μεταξύ της Δανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού τα πληρώματα των πτήσεων σε αυτές τις διαδρομές πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, λόγω εκτεταμένων εστιών COVID-19 σε δανέζικες εκμεταλλεύσεις βιζόν.

- Η Ουγγαρία θα κλείσει σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστήμια και εστιατόρια και θα επιβάλει εκτεταμένη νυχτερινή απαγόρευση από τα μεσάνυχτα της Τρίτης για να περιορίσει την ταχεία αύξηση των μολύνσεων από κοροναϊούς.

- Η κυβέρνηση της Σουηδίας θα επεκτείνει τη μισθολογική στήριξη και την αποζημίωση εισοδήματος για εταιρείες που επλήγησαν από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωσή της, ανέφεραν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, τη Δευτέρα.

- Μια ουγγρική ένωση εκπαιδευτικών ζήτησε από τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και το νηπιαγωγείο για να προστατεύσουν τους δασκάλους και τους γονείς από την πανδημία αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά.

- Η Τσεχία ανέφερε 3.608 νέες περιπτώσεις COVID-19 για τις 8 Νοεμβρίου, το χαμηλότερο ημερήσιο ποσοστό στη χώρα σε τέσσερις εβδομάδες.
- Η νορβηγική κυβέρνηση δεν θα παράσχει πρόσθετη οικονομική υποστήριξη στην Norwegian Air, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία κοραναϊού, ανέφεραν το υπουργείο Βιομηχανίας και το υπουργείο Μεταφορών.

- Η Γερμανία δεν αναμένει ότι θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο κοραναϊού πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με κείμενο της εθνικής στρατηγικής εμβολίων στο οποίο αναφέρθηκε το Reuters, τη Δευτέρα.

- Το επίσημο αποτέλεσμα της Ρωσίας COVID-19, τη Δευτέρα, έδειξε ότι οι νέες μολύνσεις είχαν φτάσει τις 21.798. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από το ρεκόρ του πρώτου κύματος της χώρας, τον Μάιο.