Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκορδίλης και Χρυσικόπουλος στην Εθνική ομάδα

Μπάσκετ
09 Nov 2020 / 17:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λένε ότι σε ομαδικό άθλημα, για να ανέβει κάποιος ψηλά στον αθλητισμό πρέπει να φύγει από την Κέρκυρα και σε πολλές περιπτώσεις

δεν έχουν άδικο. Η ανάγκη πολλών παιδιών στα 18 τους να πάνε για σπουδές τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν μεταγραφή σε ομάδες της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αναδειχτούν.
Σε αυτήν την κατηγορία είναι και δυο παιδιά που ξεκίνησαν από τον Φαίακα και βρέθηκαν αρχικά σε Άρη και ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, έκαναν έναν καλό επαγγελματικό κύκλο στην καριέρα τους και έφτασαν να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Μια σπουδαία διάκριση, έστω και αν σε κάποιες περιπτώσεις σπουδαίοι μπασκετμπολίστες δεν συμμετείχαν λόγω άλλων υποχρεώσεων.
Μία τέτοια περίπτωση είναι και η κλήση για ακόμα μία φορά, του Γάιου Σκορδίλη, που αγωνίζεται στο Περιστέρι και του Λίνου Χρυσικόπουλου, που αγωνίζεται στην ΑΕΚ, οι οποίοι είναι ανάμεσα στα ονόματα που κλήθηκαν για αυτόν τον μήνα, καθώς η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Λετονία στις 27 Νοεμβρίου και τη Βουλγαρία στις 29 Νοεμβρίου, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Στους δύο πρώτους αγώνες, η Εθνική κέρδισε, εντός έδρας τη Βουλγαρία με 73-63 και εκτός έδρας η Βοσνία με 70-65.
Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες θα γίνουν έστω και αν υπάρχει lockdown στη χώρα και αυτό γιατί διεθνείς υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων έχουν εξαιρεθεί από το μέτρο. Επίσης ο προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν κάλεσε παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων ενώ αυτοί που κλήθηκαν είναι:
Γκαρντ: Γιάννης Αθηναίου (Περιστέρι), Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ), Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ), Μιχάλης Λούντζης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας), Βασίλης Τολιόπουλος (Ιωνικός Νίκαιας)
Φόργουορντ: Γιάννης Αγραβάνης (Χαρίλαος Τρικούπης), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Χάρης Γιαννόπουλος (Προμηθέας), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ηρακλής), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΑΕΚ)
Σέντερ: Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι).

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια