Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αποκαλύπτεται ξανά η ευθύνη της Π.Ι.Ν. στη συγκάλυψη της κυβερνητικής υποχρηματοδότησης»

«ΛΑ.ΣΥ.»
03 Nov 2020 / 16:34

«Οι υποσχέσεις Κυβέρνησης & Περιφέρειας «χάθηκαν» στους λασπωμένους δρόμους, τις λαβωμένες κατοικίες και τις κατεστραμμένες περιουσίες των λαϊκών νοικοκυριών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «ΛΑ.ΣΥ.»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΛΑ.ΣΥ.»).  Ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων αναφορικά με την τροποποίηση του Προγράμματος Δράσης του 2020 της Π.Ι.Ν., θέμα που εισηγήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του π.σ. η περιφερειακή Αρχή.

Αναλυτικά:

«Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ.), η Περιφερειακή Αρχή (Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ), εισηγήθηκε την Τροποποίηση του Προγράμματος Δράσης του 2020, δηλαδή του προγράμματος που περιλαμβάνει τα έργα που έχει ψηφίσει η Περιφερειακή Αρχή για να υλοποιηθούν το 2020. Μεταξύ άλλων τροποποιήσεων, εισηγήθηκε και το Π.Σ. αποφάσισε με τις ψήφους των παρατάξεων της Ν.Δ. (Κράτσα & Σπύρου) και του ΚΙΝΑΛ (Αλεξάκη), τα παρακάτω:

Για την Π.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

1.Να αφαιρέσει την εγγεγραμμένη πίστωση 50.000 ευρώ από το έργο Παρεμβάσεις και εργασίες στην οδό πρόσβασης στον Αερολιμένα Κεφαλονιάς.

2.Να αφαιρέσει την εγγεγραμμένη πίστωση 360.000 ευρώ από το έργο Παρεμβάσεις Οδικής Ασφάλειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

3.Να αφαιρέσει την εγγεγραμμένη πίστωση 531.000,79 ευρώ από το έργο Συντήρηση και Αποκατάσταση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Παλλικής.

Για την Π.Ε. Λευκάδας

1.Να αφαιρέσει την εγγεγραμμένη πίστωση 20.000 ευρώ από το έργο Συντήρηση και Αποκατάσταση περιοχής Αθλοπαιδιών στην Τ.Κ. Καρυωτών.

2.Να αφαιρέσει την εγγεγραμμένη πίστωση 15.000 ευρώ από το έργο Προμήθεια Ειδών Περίφραξης του χώρου Κ.Τ.Ε.Ο.

Συνολικά αφαίρεσε 976.000,79 ευρώ από έργα που ήταν απαραίτητα και έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί μέσα στο 2020 -που αφορούσαν ακόμα και τις καταστροφές από τον σεισμό του 2014-, για να καλύψει τις αποκαταστάσεις των επιπτώσεων του «ΙΑΝΟΥ» αφού η κρατική χρηματοδότηση -πέρα από κάποια ελάχιστα που έχουν ανακοινωθεί- έχει τεράστια «τρύπα» και δεν φτάνει ούτε για τα πρώτα και άμεσα έργα.

Η ίδια η Περιφερειακή Αρχή ανακοίνωσε, ότι μόνο για την Κεφαλονιά & Ιθάκη θα χρειαστούν περίπου 110 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών του «ΙΑΝΟΥ».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, καταψηφίσαμε αυτή την αφαίρεση και προτείναμε να υλοποιηθούν άμεσα αυτά τα προγραμματισμένα και αναγκαία έργα. Για τα έργα της αποκατάστασης των επιπτώσεων του «ΙΑΝΟΥ» προτείναμε να υλοποιηθούν άμεσα από την κρατική χρηματοδότηση που υποτίθεται ότι υπάρχει με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής, οι οποίες μάλιστα καλύφθηκαν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πολυπληθή κλιμάκια αρμοδίων!

Με αυτή την απόφαση αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η ευθύνη της Περιφέρειας στην συγκάλυψη της υποχρηματοδότησης από την κυβέρνηση και οι κυβερνητικές προθέσεις να δοθούν τα ελάχιστα και όχι τα αναγκαία για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και μάλιστα ενόψει του χειμώνα που είναι μπροστά. Αποκαλύπτονται για άλλη μια φορά οι προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής και το μπαλάκι των κονδυλίων από έργο σε έργο.

Οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και Περιφέρειας έχουν «χαθεί» μέσα στους λασπωμένους δρόμους, τις λαβωμένες κατοικίες και τις κατεστραμμένες περιουσίες των λαϊκών νοικοκυριών.

Δέσμευσή μας είναι ότι δεν θα αφήσουμε ούτε μια στιγμή να περάσει που να μην αναδεικνύουμε και να μην διεκδικούμε μαζί με τους κατοίκους των νησιών μας τα παραπάνω αιτήματα.

Απόφασή μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το διεκδικητικό κίνημα για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων και μέτρων.

Εκεί είναι η ελπίδα και η προοπτική».