Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για τις δράσεις στο πλαίσιο της ΟΧΕ συνάντησε την Υδραίου η διοίκηση του Επιμελητηρίου

Επιμελητήριο
03 Nov 2020 / 14:52

Η ενεργοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Κέρκυρας, που θ΄ αφορούν στήριξη επιχειρήσεων με έδρα το Ιστορικό Κέντρο, αλλά και κατάρτιση ανέργων, ήταν το θέμα συζήτησης της Δημάρχου με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ).  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι σήμερα (3/11) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μαράσλειο Μέγαρο μεταξύ του προέδρου, Γιώργου Χονδρογιάννη και του Α’ αντιπροέδρου, Νίκου Χειρδάρη με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου καθώς και του Αντιδημάρχου Τουρισμού & Απασχόλησης, Παναγιώτη Βαρούχα.

Θέμα συζήτησης η ενεργοποίηση δράσεων, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Κέρκυρας (ΟΧΕ).

Συγκεκριμένα οι δράσεις αυτές θα αφορούν την κατάρτιση ανέργων, καθώς και την ενίσχυση υφιστάμενων, αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Πολιτιστικής και δημιουργικής Βιομηχανίας, οι οποίες έχουν έδρα εντός του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας.

Η Δήμαρχος, ως προϊσταμένη της Αστικής Αρχής, συμφώνησε με την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και αποφάσισαν από κοινού να αναλάβουν δράση για την ενεργοποίηση των εν λόγω χρηματοδοτήσεων.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την τοπική οικονομία λόγω των επιπτώσεων που υπάρχουν από την πανδημία του Covid19 και ως εκ τούτου τέτοιες δράσεις μπορούν να λειτουργήσουν με θετικό τρόπο στην ανακούφιση των επιχειρήσεων.

Το Επιμελητήριο θα κρατά ενήμερα τα μέλη του για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.