Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσβασιμότητα & parking έθεσαν στην Υδραίου τα ΑμεΑ Κέρκυρας

ΑμεΑ
02 Nov 2020 / 14:49

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας και τα Special Olympics συναντήθηκαν με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων θέτοντας υπόψιν της ζητήματα, που αφορούν στην καθημερινότητά των ατόμων με αναπηρία

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Με τον πρόεδρο και μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας, καθώς και με αντιπροσωπεία του προπονητικού προγράμματος των Special Olympics στην Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, παρουσία του Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας & Κοινωνικού έργου, Ανδρέα Σκούπουρα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα προσβασιμότητας και κοινωνικοποίησης των ατόμων με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας, Γιώργος Σπανός, έθεσε ζητήματα προσβασιμότητας επισημαίνοντας την ανάγκη αύξησης των θέσεων στάθμευσης αναπήρων.

Από την πλευρά τους, μέλη της αντιπροσωπείας των Special Olympics στην Κέρκυρα, έθεσαν υπόψη της Δημάρχου αίτημα για την κατασκευή γηπέδου μπότσε σε οικόπεδο του Δήμου στην περιοχή Μαντουκίου.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε, τόσο τον Σύλλογο ΑμεΑ, όσο και την αντιπροσωπεία των Special Olympics για τη συνάντηση και την ενημέρωση επί των αιτημάτων τους και επεσήμανε ότι στέκεται θετικά απέναντι σε αυτά.

Παράλληλα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τόνισε ότι από τη δημοτική αρχή έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται ενέργειες και έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες. 

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των Special Olympics, το οποίο έθεσε στη Δήμαρχο η συντονίστρια για την Κέρκυρα του προπονητικού τμήματος και Περιφερειακή Σύμβουλος, Ολίβια Καρδακάρη, η Μερόπη Υδραίου δήλωσε θετική στο ενδεχόμενο κατασκευής γηπέδου μπότσε, το οποίο σημειωτέον αποτελεί παραολυμπιακό άθλημα. Η Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την διερεύνηση και προώθηση όλων των απαραίτητων προκαταρτικών ενεργειών προκειμένου να γίνει πράξη το αίτημα των Special Olympics.

Τέλος, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η ύπαρξη και κατασκευή ειδικών υποδομών  θα βοηθήσουν στην ψυχοκινητική υποστήριξη, άθληση και κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες αλλά και γενικότερα στον μαζικό αθλητισμό.