Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίδραση Ομοσπονδίας Καταλυμάτων για το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο στη Βόρεια Κέρκυρα

Ο.Ε.Τ.Κ.
02 Nov 2020 / 10:47

Επιστολή σε Μαχειμάρη, Κράτσα και Βουλευτές Κέρκυρας από την Ο.Ε.Τ.Κ. για το πρόβλημα με την κατάσταση των δημοτικών και κοινοτικών δρόμων, που οδηγούν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ο.Ε.Τ.Κ.)  Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, στην οποία γίνεται λόγος για την επιστολή, που εστάλη, τόσο προς τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη, όσο και προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, αλλά και τους Βουλευτές Κέρκυρας, Στέφανο Γκίκα, Αλέξανδρο Αυλωνίτη και Δημήτρη Μπιάγκη, για το θέμα του κατεστραμμένου οδικού δικτύου στο βόρειο συγκρότημα του νησιού.

Η επιστολή αναφέρεται στην κάκιστη κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι δρόμοι -κοινοτικοί και δημοτικοί- που οδηγούν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όπου είναι πιθανό να προκληθούν σοβαρά ατυχήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ο.Ε.Τ.Κ. Κέρκυρας αναφέρει:

«Με νέα επιστολή προς τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γ. Μαχειμάρη, τον Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Βόρειας Κέρκυρας και την Περιφερειάρχη Ι.Ν., Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, καθώς και τους Βουλευτές Κέρκυρας, Στ.Γκίκα, Δ. Μπιάγκη και Αλ. Αυλωνίτη, επανήλυε το Σωματείο μας στο θέμα που είχαμε θίξει στην από 14-02-2020 επιστολή μας, και αφορά στο φλέγον πρόβλημα των κατεστραμμένων κοινοτικών και δημοτικών δρόμων της περιοχής μας.

Δυστυχώς, παρά τις διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις μας, η κατάσταση των δρόμων που οδηγούν στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, ξεκινώντας από την κάθοδο των Καββαδάδων προς την παραλία και μετά από τη διαδρομή Καστελλάνων Μέσης –Αρκαδάδων – Αγρού – Ασπιωτάδων – Μανατάδων – Παραλίας Α. Γεωργίου, παραμένει τραγική.

Ειδικά στον δρόμο Ασπιωτάδων – Μανατάδων – Αγίου Γεωργίου, τα πράγματα είναι ακόμη τραγικότερα και το οδόστρωμα βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι προηγουμένως, καθώς τα έργα οδοποιίας που ξεκίνησε ο Δήμος έμειναν ημιτελή, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι πλέον κατεστραμμένος και επικίνδυνος.

Κλείνοντας, τονίσαμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και είναι στο χέρι τους να προστατεύσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής μας από την επικινδυνότητα αυτών των δρόμων, καθώς, αν δεν λυθεί άμεσα και οριστικά το θέμα, θα γίνουμε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων».