Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαραλάμπους: Τα πλοκάμια της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο μένουν αλώβητα

Μπάμπης Χαραλάμπους
31 Οκτωβρίου 2020 / 10:09

«Με την αμέριστη βοήθεια των περιφερειακών παρατάξεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, τα πλοκάμια της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μένουν αλώβητα»

αναφέρει σε ανακοίνωση ο Μπάμπης Χαραλάμπους της Λαϊκής Συσπείρωσης, μετά το κείμενο που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία, σχετικά με την απομάκρυνση των συμβούλων της Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο:

Η Λαϊκή Συσπείρωση αμέσως μετά την έκδοση της ομόφωνης απόφασης του Δικαστηρίου που έκρινε την ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση κατέθεσε αίτημα προς την Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νησιών, ζητώντας να κινηθούν άμεσα, ώστε, να αποκλειστούν και να μην εκπροσωπούνται με κανένα τρόπο πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο  οι σημερινοί σύμβουλοι και κάθε αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής» στα Ιόνια νησιά, που υποστηρίχτηκε από την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Ζητήσαμε επίσης στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου, να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου για την αποπομπή και αποκλεισμό απ’ αυτό, της σημερινής και κάθε άλλου εκπροσώπου του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής» από το περιφερειακό συμβούλιο, τις επιτροπές του και κάθε δραστηριότητα του.

Κατά την άποψή μας το αίτημα αυτό ήταν απόλυτα λογικό γιατί δεν θα ήταν φυσιολογικό από την μια το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να αποφαίνεται πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και να στέλνει στη φυλακή την ηγεσία της και από την άλλη εκείνοι που δηλώνουν πως  «…Γνώμονα της πολιτικής μας προσέγγισης θα αποτελέσει το ιδεολογικό πλαίσιο του Λαϊκού Συνδέσμου ¨ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ¨, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και απαιτήσεις του αυτοδιοικητικού γίγνεσθαι …» ( Ανακοίνωση της «Ελληνικής Αυγής» για το Ιόνιο στα τοπικά ΜΜΕ στις 5/4/2019) να εξακολουθούν ελεύθερα και ανεμπόδιστα να υπερασπίζονται μέσα στο Π.Σ. το ιδεολογικό πλαίσιο μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Θα ήταν πραγματικά οξύμωρο η Χρυσή Αυγή να είναι και με τη βούλα του δικαστηρίου εγκληματική οργάνωση και ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο»,  που αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου  υπογράφει δηλώσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαν εκπρόσωπος της εγκληματικής οργάνωσης ( #ΧΑ ), να εξακολουθεί να παραμένει στο Π.Σ. και να υπερασπίζεται προκλητικά το ιδεολογικό πλαίσιο μιας εγκληματικής οργάνωσης.  Να παραμένουν στο Π.Σ. αυτοί που ακόμα και μέσα από την ηλεκρονική σελίδα της ΠΙΝ  (pin.gov.gr › wp-content › uploads › 2014/11) δηλώνουν ξεδιάντροπα ποιοι είναι : «…ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο, η αυτοδιοικητική έκφραση των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής...»

Η Λαϊκή Συσπείρωση  -- αφού η Περιφερειακή Αρχή, δια της σιωπής της, αρνήθηκε,να φέρει το θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Π.Σ.— αναγκάσθηκε, όπως άλλωστε είχε υποχρέωση, να το κάνει αυτή. Έτσι στη συνεδρίαση του Π.Σ. της 24ης  Οκτωβρίου με εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης συζητήθηκε το θέμα αυτό. Και τι δεν ακούσαμε στη συζήτηση αυτή. Όλες οι παρατάξεις από την αρχή έσπευσαν να δηλώσουν την ευχαρίστησή τους για «την ευτυχή κατάληξη της δίκης». Όλες, όμως, κλείνοντας σε όλες τις πτώσεις τη λέξη νομιμότητα αρνήθηκαν να συνταχθούν με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για λήψη μιας καθαρά πολιτικής απόφασης.

Οι παρατάξεις της ΝΔ ( Κράτσα—Σπύρου) προχώρησαν ακόμα παρακάτω. Αφού ύμνησαν την αστική τους δημοκρατία (λες και η Χρυσή Αυγή δεν γαλουχήθηκε και δεν γιγαντώθηκε στους κόλπους της) για το πόσο ικανή είναι να αμύνεται ενάντια σε φασιστικά μορφώματα όπως της Χρυσής Αυγής θυμήθηκαν, ύστερα, την ανιστόρητη όσο και προσβλητική και προκλητική θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό και οχυρώθηκαν πίσω από αυτή. Μια θεωρία που όσα εκατομμύρια και αν ξόδεψαν  η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις και οι δυνάμεις του συστήματος για την  προβολή της δεν μπόρεσαν,  και δεν θα μπορέσουν ποτέ,  να σβήσουν την ιστορική αλήθεια πως οι κομμουνιστές των χωρών όλου του κόσμου με επικεφαλής τον κόκκινο στρατό της Σοβιετικής Ένωσης είχαν την καθοριστική συμβολή στη συντριβή του τέρατος του ναζισμού πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα γι αυτό.. Μια θεωρία, όμως,  που τελικά, όπως αποδείχτηκε και από τη συζήτηση στο Π.Σ., προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον φασισμό και αφορμές για  την συγκάλυψη της εγκληματικής δράσης  των φασιστικών οργανώσεων.

Κι αν όλα αυτά τα απαράδεχτα, εκ μέρους των παρατάξεων της ΝΔ, ήταν και αναμενόμενα, αξιοθρήνητη ήταν η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γαλιατσάτος από την αρχή οχυρώθηκε πίσω από την «νομιμότητα». Χρησιμοποίησε απαράδεχτα επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη στάση του να ψηφίσει αρνητικά στην πρόταση της ΛΑΣΥ. Αρχικά μας είπε πως η παράταξη «Ελληνική Αυγή» δεν έχει το ίδιο όνομα με την Χρυσή Αυγή! Μετά μας ανάφερε πως οι Χρυσαυγίτες περιφερειακοί σύμβουλοι δεν ήταν κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Έπειτα και εκ του ασφαλούς – αφού γνώριζε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει – κάλεσε την περιφερειακή αρχή  να απομακρύνει τους περιφερειακούς συμβούλους (που εξελέγησαν με την στήριξη της Χρυσής Αυγής) από τυχόν επιτροπές ή άλλα όργανα  που συμμετέχουν.

Το πιο σπουδαίο, όμως, ήταν που μέμφθηκε τη ΛΑΣΥ γιατί με την πρότασή της άνοιγε επικίνδυνα μονοπάτια και έλυνε τα χέρια στη πλειοψηφία να αποφασίζει την αποβολή και άλλων παρατάξεων ( υπονοώντας βέβαια τους κομμουνιστές περιφερειακούς συμβούλους ) από το Π.Σ. Βέβαια ο κ. Γαλιατσάτος από τη μεριά του έχει δίκαιο,  αφού και αυτός και το κόμμα του έχουν από καιρό ξεχάσει το μαζικό λαϊκό κίνημα,  την αξία και τη δύναμη του. Του δηλώνουμε , όμως, πως η παρουσία των εκλεγμένων κομμουνιστών  στη βουλή, στους δήμους, στις περιφέρειες κ.ά., δεν είναι χάρη από το αστικό σύστημα που, αν ήταν στο χέρι του, θα μας είχε εξοβελίσει από καιρό. Βρισκόμαστε στη θέση μας, όμως,  χάρη στο οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα και στους αγώνες του.

Τέλος και όσο αφορά την ΑΝΑΣΑ μας κάνει εντύπωση το γεγονός πως κανένας άλλος περιφερειακός της σύμβουλος δεν πήρε το λόγο, έστω και για να δικαιολογήσει τη ψήφο του. Γιατί άραγε;

Όσο τώρα για την περιφερειακή παράταξη του ΚΙΝΑΛ για μια ακόμη φορά ακολούθησε την πεπατημένη: Ουρά της Περιφερειακής Αρχής, που για τη στάση της τους ανταμείβει με έμμισθη θέση αντιπεριφερειάρχη, γραφεία και υπαλλήλους (συνεργάτες), εντεταλμένους συμβούλους και πολλά άλλα.

Τελειώνοντας επαναλαμβάνουμε πως η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από το Π.Σ. να λάβει μια καθαρά πολιτική όσο, όμως,  και συμβολική  απόφαση με τον αποκλεισμό των Χρυσαυγιτών από το Π.Σ. Μια απόφαση που θα έστελνε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο λαό των Ιόνιων Νησιών: Πώς η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι δυνατό και δεν πρέπει να εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο των Ιονίων Νησιών.

Με απόλυτη ευθύνη όλων των άλλων παρατάξεων αυτό δεν έγινε κατορθωτό. Εμείς τι άλλο να πούμε γι αυτές: Την ώρα της μεγάλης απόφασης  «μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και βρέθηκαν λειψές».