Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαρδαλιάς: Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη - 9 περιοχές περνούν στο «πορτοκαλί»

Υγειονομικός χάρτης
29 Οκτωβρίου 2020 / 18:50

Στο «κόκκινο» περνούν η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο επίπεδο συναγερμού 4 τίθενται από αύριο, Παρασκευή, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Από τις 06:00 της Παρασκευής οι παραπάνω περιοχές μπαίνουν σε καθεστώς lockdown. Υπενθυμίζεται ότι στο «κόκκινο» βρίσκονται ήδη Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα και Σέρρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και πάνω από 4.000 στενές επαφές, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 32.5 έτη.

Την ίδια στιγμή, στη Λάρισα, τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 300 με τις στενές επαφές υπερδιπλάσιες, ενώ στην Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές, με μέσο όρο ηλικίας νοσούντων τα 30 έτη.

«Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και η ιχνηλάτιση δείχνει ότι υπάρχει συσχέτιση με την διασκέδαση και τις συναθροίσεις» πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας «κάτι που συνέβαλλε στο να παρθούν οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα».

Την ίδια στιγμή, στο επίπεδο 3, δηλαδή στο «πορτοκαλί» ανεβαίνουν η Πέλλα, η Δράμα, ο Έβρος, η Ξάνθη, το Κιλκίς, η Πιερία, η Χαλκιδική, η Ημαθία, καθώς και η Καβάλα.

Τέλος, στο κίτρινο επίπεδο, δηλαδή το 2, ανεβαίνουν η Μεσσηνία και η Αρκαδία.