Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από 1η έως 14 Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Φθινοπώρου

Εμπορικός Σύλλογος
29 Οκτωβρίου 2020 / 12:38

Οδηγίες προς... ναυτιλωμένους για την περίοδο των εκπτώσεων του Νοεμβρίου από τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας - Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για κλειστά καταστήματα την Κυριακή (1/11) λόγω Covid19

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ).  Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας αναφορικά με τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

Αναλυτικά:

«Συμφώνα με το ισχύον πλαίσιο του  ν.4446/16, ως ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος ορίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, το oποίο ωστόσο, μπορεί να μεταβάλλεται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη μετά και από την σύμφωνη γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.

Στις Περιφερειακές Ενότητες, για τις οποίες η ως άνω απόφαση δεν έχει εκδοθεί, ισχύει κανονικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και την πρώτη Κυριακή του ίδιου μήνα. Οι 15 ημέρες είναι  ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.

Hμέρα έναρξης του φετινού φθινοπωρινού δεκαπενθημέρου ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι η 1η Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή και αντίστοιχα η τελευταία ημέρα των εκπτώσεων είναι η 14η Νοεμβρίου, ήμερα Σάββατο, με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, που δυστυχώς -και παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες των κυβερνόντων- δεν έχουν ακόμη καταργηθεί.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στο πλαίσιο (Υ.Α.56885/10-11-2014) που ορίζει ότι «κατά την διενέργεια εκπτώσεων, έκτος από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνταν με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου προαιρετικά από τις 11.00. έως τις 20.00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας προτείνει τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά».

Απόφαση Γ.Γ. Εμπορίου για μη λειτουργία των καταστημάτων την 1η Νοεμβρίου λόγω έκτακτων μέτρων εξαιτίας του Covid19

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, «λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά».