Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα

Π.Ι.Ν.
26 Οκτωβρίου 2020 / 09:45

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Ν.).  Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στην Κέρκυρα.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του
κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Για το φετινό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 οργανώνουμε τις ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Κέρκυρας.

1. ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ των καταστημάτων των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Δημοσίων Επιχειρήσεων, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την 8η πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.

2. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 26ης και 28ης Οκτωβρίου 2020

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

- Ώρα 07:30 Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ’ όλες τις Εκκλησίες.

- Ώρα 08:00 Έπαρση της σημαίας στον ιστό του Ν. Φρουρίου (ΝΑΣΚΕ) με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος, που θα παραταχθεί στο χώρο προ της Πύλης.

- Ώρα 10:55 Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον Ιερό Ναό.

- Ώρα 11:00 Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

- Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας
από την Φιλόλογο ειδικής αγωγής κ. ΟΛΙΒΙΑ ΚΑΡΔΑΚΑΡΗ.

- Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Βουλευτές, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο κεντρ. Κέρκυρας & Διαποντίων, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, Πρόεδρο Παραρτ. Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών.

- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

- Ώρα 17:30 Υποστολή σημαίας στο Ν.Φρούριο Κέρκυρας (ΝΑ.Σ.ΚΕ)

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ:

Τα σχετικά με τη Δοξολογία και Επιμνημόσυνη δέηση, η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Τελετάρχες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Μιχαλάκης, Διευθυντής Γρ.Περιφερειάρχη Ι.Ν & αρμόδιος του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , ο κ. Φώτης Σκούρτης, Προϊστάμενος του
Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Κερκυραίων και Αξιωματικός που θα οριστεί από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κέρκυρας.