Πέθανε ο Τηλέμαχος Καραβίας

Πέθανε ο Τηλέμαχος Καραβίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πάει κι ο Τηλέμαχος, θα πει η Βιβή, στην είδηση του θανάτου του άλλοτε δημάρχου Ιθάκης, δημοσιογράφου, Τηλέμαχου Καραβία.

25
Οκτωβρίου / 2020

Παρών στη δημόσια ζωή και στη μαχόμενη δημοσιογραφία. Αγωνιστικός και στωικός μέχρι την τελευταία μέρα. Θα μείνει στη μνήμη και την καρδιά μας. Οι Εκδόσεις Ενημέρωση έχασαν έναν ακόμα φίλο. Εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους και τους φίλους μας.

Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς έναν  φίλο, καλό ταξίδι Δήμαρχε, έγραψε στον λογαριασμό του στο f/b, ο Δήμαρχος της Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας.
«Ο Δήμαρχος Ιθάκης, Τηλέμαχος Καραβίας δεν είναι πια μαζί μας. 
Με τεράστια θλίψη τον αποχαιρετώ και συλλυπούμαι βαθύτατα τους συγγενείς και τους φίλους του.  
Τα λόγια μου είναι λίγα τούτη την ώρα, γιατί ο Τηλέμαχος σφράγισε με τη παρουσία του, με το λόγο του, με τη ποίηση και την κοινωνική προσφορά του μια ολόκληρη εποχή, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ανθρωπιάς και πολιτισμού απ’ όπου πέρασε.  
‘Ενας αγωνιστής που στάθηκε όρθιος σε κάθε πρόβλημα, σε κάθε αγώνα που δώσαμε για το νησί μας, σε κάθε ανάγκη, χωρίς ποτέ να παραπονιέται, να αδικεί, να επιτίθεται.
 Το κενό που αφήνει στην κοινωνική αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου μας δυσαναπλήρωτο, ας είναι η μνήμη του αιώνια»
Διονύσης Γερ. Στανίτσας
Δήμαρχος Ιθάκης
 
Ο Τηλέμαχος
 
Γεννήθηκε στη Αθήνα, το 1954, πέρασε τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στην Ιθάκη, μετά στην Αθήνα και από το 1995 ζει μόνιμα στην Ιθάκη. Δημοσιογράφος και εκδότης.
 
Συνεργασίες του δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και αργότερα στην ΑΘΗΝΑΙΚΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΑΝΤ-1, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ κ.α.
 
Από το 1978-1995 & 2007-2012 εκδίδει την εφημερίδα ΙΘΑΚΟΣ (μηνιαία εφημερίδα της Ιθάκης).
1980-1982 Εργάστηκε ως συντάκτης στα περιοδικά ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ, ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (συλλεκτικά).
1981-1983 Έκδοση και σύνταξη του περιοδικού ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (συλλεκτικά)
1988-1989 Έκδοση του ΜΩΛΥ (δίμηνη έκδοση Λόγου και Τέχνης Κεφ/νιας & Ιθάκης).
1989-1993 Γραμματέας σε πολιτικό γραφείο Βουλευτή 1989-1993 Εργάστηκε στο Ράδιο 5 (Διαδημοτικός σταθμός των πέντε Δήμων της Β΄ Πειραιά ως υπεύθυνος της δημοσιογραφικής απογευματινής ζώνης (πολιτική εκπομπή και σύνταξη δελτίων ειδήσεων).
1995- 2006 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ 2007 – 2010 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ -  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ 2009 - 2012 Ιδιοκτήτης Βιβλιοπωλείου - Τυπογραφείου στην Ιθάκη.
 
Έχει εκδώσει 3 προσωπικές ποιητικές συλλογές, και 23 βιβλία άλλων Ιθακησίων συγγραφέων.