Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή περιφερειακού συμβουλίου σε Θεοδωρικάκο για τα εκλεγμένα μέλη της «Ελληνικής Αυγής»

Π.Ι.Ν.
25 Οκτωβρίου 2020 / 10:26

«Οφείλουμε ως εκπρόσωποι των Ιόνιων Πολιτών να μην επιτρέψουμε να αναδειχθούν ξανά στο προσκήνιο ανάλογα μορφώματα που έχουν ως προμετωπίδα τους την πολιτική εκπροσώπηση και στην ουσία καλλιεργούν την μισαλλοδοξία, την βία και την υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματός μας», τονίζεται στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Ν.).  Την αμέριστη ικανοποίηση του για την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» εξέφρασε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην τακτική συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr συζητώντας το θέμα «Aπομπομπή των Χρυσαυγιτών από το Περιφερειακό Συμβούλιο» που εισήγαγε η «Λαϊκή Συσπείρωση» από κοινού με τις παρατάξεις «Ανυπότακτο Ιόνιο» και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια».

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει απευθυνθεί ως όφειλε άμεσα με επιστολή του (12.10.2020) προς κάθε αρμόδια διοικητική αρχή διερευνώντας για τις πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσε να προκύψουν από την δικαστική απόφαση για την περιφερειακή παράταξη “Ελληνική Αυγή” και τα εκλεγμένα μέλη της.

Το ψήφισμα που πρότεινε η Περιφερειακή Αρχή και υπερψηφίστηκε είναι:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζει την αμέριστη ικανοποίηση του για την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Η ταύτιση αυτής της δικαστικής ετυμηγορίας με την ευρύτατη κοινωνικά πολιτική καταδίκη της, όπως εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές, ενδυναμώνει τη δημοκρατία και ισχυροποιεί τους θεσμούς και συμβάλλει στην κοινωνική ειρήνη.

Οι εξελίξεις αυτές ανταποκρίνονται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και αποτελούν απόδειξη της ορθής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. Αποτελούν εγγύηση για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και την κοινωνική συνοχή.

Κατόπιν αυτών θεωρούμε πως αυτή η κρίσιμη και θαρραλέα δικαστική απόφαση θα αποτελέσει το καίριο χτύπημα στον φασισμό, στον αυταρχισμό αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ακραία τάση ενάντια στην Δημοκρατία και στην ύπουλη δηλητηρίαση της με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

Οφείλουμε ως εκπρόσωποι των Ιόνιων Πολιτών να μην επιτρέψουμε να αναδειχθούν ξανά στο προσκήνιο ανάλογα μορφώματα που έχουν ως προμετωπίδα τους την πολιτική εκπροσώπηση και στην ουσία καλλιεργούν την μισαλλοδοξία, την βία και την υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματός μας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο σεβόμενο την έννομη τάξη δια του Πρόεδρου του, απευθύνθηκε ως όφειλε άμεσα με επιστολή του στις 12/10/2020 προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Θεοδωρικάκο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) για τις πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσε να προκύψουν από την δικαστική απόφαση για την περιφερειακή παράταξη «Ελληνική Αυγή» και τα εκλεγμένα μέλη της. Αναμένει την απάντηση των ανωτέρω αρμοδίων οργάνων».