Παράπονα των ομάδων για την έλλειψη χώρων προπόνησης

Παράπονα των ομάδων για την έλλειψη χώρων προπόνησης

Το κλειστό προπονητήριο του ΕΑΚΚ είναι εκτός λειτουργίας και μη διαθέσιμο για να προπονούνται οι πολλές ομάδες που το έχουν ανάγκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινάει το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, με εφτά 7 ομάδες από την Κέρκυρα,

22
Οκτωβρίου / 2020

Καποδίστρια, Ναυσίθοο, Ποσειδώνα Παξών, ΓΕΚ, Λέων και ΑΟ Αλυκών και μαζί με τις τρεις της Α κατηγορίας, συνολικά 10 ομάδες ανδρών στις δύο κατηγορίες της ΕΣΚΑΒΔΕ.
Ακούστηκαν πολλά παράπονα ήδη, από τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας για τον ελάχιστο χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους το ΕΑΚΚ για να προπονηθούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αλλά το ίδιο λένε και οι ομάδες της Β΄ κατηγορίας.

Ένα κερκυραϊκό μπάσκετ που πιο χαμηλά δεν γινόταν να βρίσκεται στον ελληνικό χάρτη και χωρίς ούτε μία ομάδα σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Πολλά τα σωματεία χωρίς όμως να φαίνεται μία ομάδα αξιόλογη. Το θέμα είναι πως δεν γίνεται να δοθούν περισσότερες ώρες, καθώς τα σωματεία μοιράζονται τις ήδη διαθέσιμες. Χαρακτηριστικά, Δευτέρα έως Παρασκευή, οι ώρες για προπονήσεις είναι από τις 14:00 μέχρι τις 22:00, συνολικά 40 ώρες την εβδομάδα, αφού το Σαββατοκύριακο έχει αγώνες, ενώ Ναυσιθόειο και κλειστό προπονητήριο του ΕΑΚΚ δεν λειτουργούν.

Αν στις δέκα ομάδες ανδρών συν τη γυναικεία ομάδα της Σχερίας, προσθέσουμε το χάντμπολ του Φαίακα και του Κερκυραϊκού, το βόλεϊ της Βολίδας, χωρίς να υπολογίσουμε τις άλλες ομάδες του βόλεϊ, όπως Γουβιά και ΓΕΘ, χωρίς να υπολογίσουμε το indoor cricket, τις αναπτυξιακές ομάδες παίδων και νέων που είναι τουλάχιστον είκοσι,  έχουμε συνολικά 11 ομάδες μπάσκετ, τέσσερις ομάδες χάντμπολ και δύο ομάδες βόλεϊ που απαραίτητα θα μοιραστούν τις ώρες. Με δυο ώρες το πολύ την εβδομάδα, για τις περισσότερες ομάδες είναι δύσκολο να είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες, ενώ, όταν οι αθλητές δεν προπονούνται σωστά, ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μεγαλύτερος.

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι Ναυσιθόειο και κλειστό προπονητήριο του ΕΑΚΚ, τα τοποία δεν λειτουργούν, θα έδιναν λύσεις. Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν ευθύνες, αλλά μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, είναι όμως πραγματικότητα. Το πρόβλημα υπάρχει, το ζουν τα σωματεία καθημερινά, ενώ σήμερα στις ομάδες του μπάσκετ, βλέπουμε μέρος του προβλήματος και όχι το σύνολό του. Απλά είναι φανερό και ξεκάθαρο ότι σαν Κέρκυρα είμαστε κάποιες δεκαετίες πίσω στις υποδομές και κυρίως σε κλειστούς χώρους, απόρροια αυτών βέβαια και η χαμηλή κατάταξη των ομάδων.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ