Στη φυλακή Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής

Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους 51 κατηγορούμενους - Παραδόθηκαν Κασιδιάρης και Πατέλης - Μιχαλολιάκος: «Θα δικαιωθούμε από την Ιστορία και τον ελληνικό λαό»

22
Οκτωβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Την ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή μετά από πεντέμιση χρόνια που διήρκησε η εκδίκαση της υπόθεσης, ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη.

Στη φυλακή θα καταλήξουν 38 στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Ρουπακιάς και άλλοι 13 για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΧΑ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Ιωάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και πολλά επιχειρησιακά στελέχη που είχαν δραστηριότητα στις εγκληματικές δράσεις της οργάνωσης, όπως Πατέλης, Πανταζής, Καζαντζόγλου και πολλοί άλλοι.

Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 από τους 50 κατηγορούμενους.

Μεταξύ των 12 που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του στη Ρφήνα παραδόθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου που επιβάλει ποινές φυλάκισης στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνος του παραδόθηκε και ο Γιώργος Πατέλης, στο Α.Τ, Νίκαιας.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, προχώρησε σε δηλώσεις έξω από την οικία του στην Πεύκη. Τόνισε ότι «με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου, θα δικαιωθούμε από την Ιστορία και τον ελληνικό λαό».

Η ΕΛ.ΑΣ έχει οργανώσει 25 ομάδες συλλήψεων με 80 αστυνομικούς.


πηγή:  Kathimerini.gr