Παραμένει απλήρωτο το ξενοδοχείο καραντίνας στην Κέρκυρα

Παραμένει απλήρωτο το ξενοδοχείο καραντίνας στην Κέρκυρα

Με επιστολή της σε Υπουργό & Υφυπουργό Τουρισμού, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, ζητά την άμεση αποπληρωμή των οφειλών της πολιτείας προς τα ξενοδοχεία καραντίνας που στήριξαν τον ελληνικό Τουρισμό τη σεζόν που φεύγει

22
Οκτωβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ).  Επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού απέστελε η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, με θέμα την εξόφληση των οφειλών της πολιτείας προς τα ξενοδοχεία καραντίνας, τα οποία στήριξαν σε όλη την Ελλάδα -όπως και στο νησί των Φαιάκων- τον Τουρισμό εν μέσω πανδημίας, κατά την διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώνεται. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Μάνου Κόνσολα στην Κέρκυρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης έθεσε δημοσίως το θέμα στον υφυπουργό ο οποίος δεσμεύθηκε να το τακτοποιήσει. 

Η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, η οποία εστάλη τόσο στον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, όσο και στον Υφυπουργό, Μάνο Κόνσολα, αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε καιρό πολέμου όπως χαρακτήρισε πριν μήνες ο Πρωθυπουργός μας την πανδημία και την κατάσταση που βιώνουμε έως σήμερα, ο ελληνικός τουρισμός κατάφερε να πάρει μια μικρή ανάσα με την βοήθεια του αναπνευστήρα που λέγεται εισερχόμενος τουρισμός, και παραμένει στη ζωή.

Η ελληνική ξενοδοχία στάθηκε στο ύψος της και ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έβαλε τις βάσεις για την επίσης δύσκολη επόμενη τουριστική σεζόν.

Οι Ήρωες μας, κύριε Υπουργέ, είναι οι Συνάδελφοι ξενοδόχοι που παρά τον υγειονομικό κίνδυνο, τις πολλές καθημερινές δυσκολίες και την κάθε τοπική παράκρουση, αποφάσισαν και έβαλαν πλάτη στην τουριστική οικονομία και έκαναν τα ξενοδοχεία τους, ξενοδοχεία καραντίνας.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ.

Σας έχουμε τονίσει την ανάγκη στήριξης τους γιατί το 2020 φεύγει και το 2021 είναι εδώ, όπως εδώ είναι και η πανδημία. Μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ και η κατάσταση πολλών συναδέλφων είναι τραγική.

Ζητάμε να πράξετε τα δέοντα για να λυθεί αυτό το ζήτημα. Παλεύουμε χρόνια τώρα με την ασυνέπεια των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων του εξωτερικού, που καθεστώς τους είναι να μας εξοφλούν μετά από ενενήντα μέρες και ενίοτε χρεοκοπούν και δεν λαμβάνουμε τίποτα.

Κύριε Υπουργέ,

Μην δημιουργείτε την εντύπωση στην ελληνική ξενοδοχία ότι και η ελληνική πολιτεία δρα με τον ίδιο τρόπο. Κινδυνεύουμε από αυτή την ασυνέπεια να μην βρούμε ξενοδοχεία καραντίνας για το 2021.

Παρακαλούμε δώστε άμεσα λύση στο ζήτημα της πληρωμής των ξενοδοχείων αυτών. Έχουμε την πεποίθηση ότι θα υπερβάλλετε εαυτόν για τη λύση αυτού του προβλήματος».