Πρόταση ενοχής με ελαφρυντικά της Εισαγγελέως για Νεκτάριο

Πρόταση ενοχής με ελαφρυντικά της Εισαγγελέως για Νεκτάριο

«Δεν μπορεί να οδηγηθεί σε απαλλαγή καταλογισμού λόγω της ψυχολογικής πίεσης, που υπέστη», τόνισε η Εισαγγελέας, η οποία ωστόσο, αναφέρθηκε σε αφηρημένη έκθεση σε κίνδυνο δημόσιας υγείας, στις κοινωνικές και εκκλησιαστικές ιδιαιτερότητες της Λιτανείας του Αγ. Σπυρίδωνα, αλλά και στη συμμόρφωση του Μητροπολίτη έκτοτε

21
Οκτωβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την ενοχή του Μητροπολίτη Κερκύρας Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριου, με ελαφρυντικά, πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας για την δεύτερη υπόθεση, η οποία αφορά στη Θεία Λειτουργία και Λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα την Κυριακή των Βαΐων, με περισσότερα -από το προβλεπόμενο βάσει σχετικής Κ.Υ.Α.- άτομα εντός του Ιερού Ναού.

Η Εισαγγελέας υπογράμμισε ότι η ψυχολογική πίεση που υπέστη δεν μπορεί να οδηγήσει σε απαλλαγή καταλογισμού, αναφέρθηκε ωστόσο, σε αφηρημένη έκθεση σε κίνδυνο δημόσιας υγείας, ενώ τόνισε ότι έκτοτε ο Κερκύρας Νεκτάριος δεν προέβη σε κάποια έκνομη πράξη. Αναφορά έγινε επίσης στις εκκλησιαστικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες, που έχει η Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, παραβιάστηκε ο αριθμός των ατόμων εντός του Ιερού Ναού, χωρίς ωστόσο, να δημιουργηθεί μεγάλος κίνδυνος λόγω της προσοχής και των αποστάσεων, που τα άτομα αυτά τηρούσαν.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των δύο άλλων κατηγορούμενων, του προέδρου του δ.σ. του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Δημήτρη Μεταλληνού και του δημοτικού υπαλλήλου / τελετάρχη του Δήμου, Φώτη Σκούρτη, χωρίς όμως να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά.