Χαρδαλιάς σε Κράτσα: «Αυξημένοι οι έλεγχοι στη Ζάκυνθο στους Βρετανούς τουρίστες»

Χαρδαλιάς σε Κράτσα: «Αυξημένοι οι έλεγχοι στη Ζάκυνθο στους Βρετανούς τουρίστες»

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Συνάντηση εργασίας είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου στη Λευκάδα

20
Οκτωβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Ν.).  Συνάντηση εργασίας είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Έκαναν μια επισκόπηση του επιπέδου της διασποράς Covid19 στα Ιόνια Νησιά και διαπιστώθηκε η θετική εξέλιξη και στην Ζάκυνθο, καθώς και η επιστροφή των Βρετανών, μετά την αυξητική τάση που είχε παρατηρηθεί και τις αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική τουριστική αγορά.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε την Περιφερειάρχη ότι στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι σε Βρετανούς τουρίστες. Επι πλέον συζήτησαν για την προετοιμασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε σχέδια Πολιτικής Προστασίας για όλους τους τομείς με στόχο μια ασφαλή Περιφέρεια, απέναντι σε όλους τους κινδύνους.

Η Περιφερειάρχης με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων συζήτησαν, επίσης, για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας που θα δημιουργηθεί στην Λευκάδα, την οριοθέτηση του οικοπέδου που θα παραχωρήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με στόχο ένα σύγχρονο Επιχειρησιακό Κέντρο, δικτυωμένο με αυτά των Ιωαννίνων και της Πάτρας προς όφελος των νησιών.