Κίνδυνος διακοπής λόγω αποχής των διαιτητών

Κίνδυνος διακοπής λόγω αποχής των διαιτητών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης ΒΔ Ελλάδος, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΣΚΑΒΔΕ

14
Οκτωβρίου / 2020

με κοινοποίηση σε ΕΟΚ, ΟΔΚΕ και ΚΕΔ, απειλώντας με αποχή από τους αγώνες αν δεν υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΒΔΕ και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου διαιτητών.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α ΕΣΚΑΒΔΕ, στην οποία μετέχουν Ιόνιος, Φαίακας και Κερκυραϊκός, είναι στον αέρα. Και όλα αυτά σε μια άσχημη χρονική στιγμή, αφού το πρωτάθλημα και θα έρθουν τα πάνω - κάτω. Ίσως ο κ. Νικάκης δεχθεί το αίτημά τους και οι δυο πλευρές συναντηθούν για να λυθούν τα θέματα που έχουν προκύψει.

Η επιστολή: «Κύριε Πρόεδρε, το ΔΣ του ΣΕΔΚΒΔΕ μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση, που διεξήχθη την Παρασκευή 9/10/2020, σας εκφράζει την έντονη απογοήτευση και διαμαρτυρία του για την προσβλητική
συμπεριφορά σας κατά του Προέδρου και του Ταμία του Συνδέσμου μας, στο πλαίσιο της συνάντησης μας για συζήτηση των προτάσεων μας σχετικά με την ανάπτυξη των πρωταθλημάτων και της διαιτησίας στην Ένωσή μας. Με πρόσχημα την μη ενημέρωση σας για την παρουσία του Ταμία μας αντί της Γ.Γ. του Συνδέσμου μας, που εργαζόταν την ίδια ώρα, προτιμήσατε κατ’ ουσία να μας εκδιώξετε από το να ακούσετε τις προτάσεις μας. Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσβλητική αυτή συμπεριφορά κατά των εκπροσώπων μας, αποφασίσαμε την αποχή κάθε μέλους του Σ.Ε.Δ.Κ.ΒΔ.Ε. από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ένωσής μας μέχρις ότου οριστεί εκ νέου συνάντηση με όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Κ.Β.Δ.Ε., μιας και από μέρους σας είχατε παραπάνω μέλη σας παρευρισκόμενα παρά την ευαισθησία σας για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Κι επειδή, μάλλον, όποιος προτείνει οτιδήποτε για το αγαπημένο μας άθλημα στην ένωση εκλαμβάνεται από μέρους σας ότι λειτουργεί ως
αντιπολίτευση ή έχει κρυφή ατζέντα, υποκινούμενος από τρίτους άρα, και ανεπιθύμητος, σας παραθέτουμε παρακάτω τις προτάσεις που δεν θέλατε να ακούσετε παρά τις οχλήσεις μας εδώ και 2 χρόνια.

Προτάσεις ΣΕΔΚΒΔΕ
1. Χρησιμοποίηση τριών διαιτητών, τουλάχιστον στα playoffs της Α κατηγορίας Ανδρών
2. Αξιοποίηση και χρησιμοποίηση αξιολογημένων διαιτητών εθνικών κατηγοριών, ειδικά στα αξιολογημένα παιχνίδια.
3. Ορισμός κομισάριων σε όλα τα αξιολογημένα παιχνίδια.
4. Ελεύθερη είσοδος περιορισμένου αριθμού διαιτητών σε παιχνίδια, για εκπαιδευτικούς λόγους και με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο.
5. Παροχή αμοιβαίων εξηγήσεων και ομαλοποίηση σχέσεων με ΚΕΔ και ΕΣΚΑΒΔΕ.
6. Αμοιβές Διαιτητών».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ