Δύο πλωτά περιπολικά με υγειονομικό εξοπλισμό στο Ιόνιο

Δύο πλωτά περιπολικά με υγειονομικό εξοπλισμό στο Ιόνιο

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά την παρουσίαση ενός από τα πλωτά περιπολικά με υγειονομικό εξοπλισμό που απέκτησε το Υπουργείο Ναυτιλίας μέσω του προγράμματος INTERREG «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020»

Το ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, από την Ιθάκη, όπου βρέθηκε σε επίσημη επίσκεψη - Το ένα θα εξυπηρετεί Κεφαλονιά & Ιθάκη, το άλλο το Βόρειο Ιόνιο

10
Οκτωβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να προχωρήσει στην προμήθεια δύο πλωτών περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ανακοίνωσε ο Υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, από την Ιθάκη, όπου ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σταθερή μας προτεραιότητα είναι η στήριξη των κατοίκων των νησιών και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ιθάκης με τον Δήμαρχο, Διονύση Στανίτσα, παρουσία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παναγή Καπάτο, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

«Ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολίτικης και ιδίως μέσω του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. επιτελούμε και ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο για τα μικρά νησιά.

Βρισκόμαστε εκεί που μας χρειάζεται ο νησιώτης και ιδίως για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και αρωγής όταν το έχει ανάγκη. Υπό αυτό το πρίσμα και πιστοί στον πολύπλευρο ρόλο μας, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω εδώ στην Ιθάκη την απόφαση μας για την προμήθεια δυο πλωτών περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό για την εκτέλεση ασφαλών διακομιδών δια θαλάσσης.

Το ένα εξ αυτών θα καλύπτει την Ιθάκη και την Κεφαλονιά και το δεύτερο τις ανάγκες του βορείου Ιονίου και θα είναι διαθέσιμα τους επομένους έξι μήνες.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στέκεται αρωγός και χρηματοδοτεί την πολύ σημαντική παρέμβαση με 1 εκ ευρώ», πρόσθεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.