Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμβολική διαμαρτυρία Ρομά -και- στην Κέρκυρα για τον 18χρονο

Ρομά
10 Οκτωβρίου 2020 / 10:29

Καμένα λάστιχα και οδοφράγματα, το βράδυ της Παρασκευής στο λιβάδι του Ρόπα, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών των Ρομά σε πολλές περιοχές της χώρας για τον θάνατο του 18χρονου στο Δήμο Μεσσήνης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συμβολική διαμαρτυρία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έγιναν σε πολλές περιοχές της χώρας, πραγματοποίησαν και στην Κέρκυρα οι Ρομά προχωρώντας το βράδυ της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου σε αποκλεισμό του δρόμου στο λιβάδι του Ρόπα κι ανάβοντας φωτιές.

Η διαμαρτυρία των Ρομά της Κέρκυρας για τον θάνατο του 18χρονου στο Δήμο Μεσσήνης, την περασμένη Δευτέρα, ξεκίνησε γύρω στις 20:00, με τους συγκεντρωμένους να καίνε λάστιχα και να βάζουν οδοφράγματα στον δρόμο σταματώντας για κάποιες ώρες την κυκλοφορία στο ύψος του λιβαδιού του Ρόπα.

Τελικά με την επέμβαση της αστυνομίας, αλλά και της Πυροσβεστικής, η οποία έσπευσε με δύο οχήματά της στο σημείο προκειμένου να σβήσει τις φωτιές που είχαν ανάψει οι Ρομά, η συμβολική διαμαρτυρία έλαβε τέλος, λίγο μετά τις 22:00.


Ηλεία: Οδοφράγματα από Ρομά σε Γαστούνη, Λαστέικα και Αλφειού


Οδοφράγματα με φωτιές έστησαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής, σε δύο σημεία της ΕΟ Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, και στο ύψος των Λαστείκων, καθώς και κοντά στην γέφυρα της Αλφειού, ομάδες Ρομά προκαλώντας για αρκετή ώρα προβλήματα στην κυκλοφορία.



Στην Γαστούνη, οι συγκεντρωμένοι προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση, καίγοντας λάστιχα, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά, την Δευτέρα, στην Πιπερίτσα Μεσσήνης. Η Εθνική Οδός έμεινε αποκλεισμένη για περισσότερα από σαράντα λεπτά, ενώ στο σημείο έσπευσαν περιπολικά της ΟΠΚΕ, καθώς και δύο πυροσβεστικά οχήματα. Το ίδιο σκηνικό επικράτησε τόσο στα Λαστέικα, όσο και στην Αλφειού, κοντά στην γέφυρα.



Να σημειώσουμε ότι ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου στην Μεσσηνία, την Αχαΐας και αλλού.

πηγή:  Patrisnews.gr
ρεπορτάζ: Κώστας Ζαφειρίου, Αντώνης Φώτης