Γαλιατσάτος: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»

Γαλιατσάτος: «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»

Σοβαρότατες καταγγελίες για ενδείξεις «στημένων» διαγωνισμών έργων από την Περιφερειακή Αρχή της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου - Επερώτηση της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» που ζητά άμεσα πειστικές απαντήσεις

09
Οκτωβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΑΝ.Α.Σ.Α.»).  Την 28η Επερώτησή της ενόψει του επόμενου περιφερειακού συμβουλίου, έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.» κάνοντας λόγο για σοβαρότατες καταγγελίες περί ενδείξεων «στημένων» διαγωνισμών έργων από την Περιφερειακή Αρχή της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επερώτησης της παράταξης με επικεφαλής τον πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο:

«Προς κ. Περιφερειάρχη,

Η Περιφερειακή Αρχή 2014-2019 εξασφάλισε, όπως είναι γνωστό, 30 εκατομ. ευρώ από το ΠΔΕ για την βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ΠΕ Κέρκυρας. Από αυτά τα 18 εκατ. αφορούν στο επαρχιακό δίκτυο και η κατανομή τους, σε οδικούς άξονες και ποσά, είχε ήδη γίνει με απόφαση του ΠΣ κατά την προηγούμενη περίοδο.

Καθίσταται προφανές ότι οι πιστώσεις αυτές, που εξασφαλίστηκαν με μεγάλη προσπάθεια, πρέπει να αξιοποιηθούν κατά τον πιο ορθολογικό τρόπο, με διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας και με στόχο την ταχεία βελτίωση των συνθηκών της ασφαλούς κυκλοφορίας κατοίκων και επισκεπτών.

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από τις επιστολές ενδιαφερομένωνμηχανικών-εργολάβων, της Πανελλήνιας Ένωσης τους και του ΤΕΕ  Κέρκυρας, τις σοβαρές καταγγελίες για ισχυρές ενδείξεις ότι επιχειρείται από την ΠΙΝ «έλεγχος» των διαδικασιών των διαγωνισμών των έργων με καταστρατήγηση των όρων διαφάνειας και συμμετοχής που ορίζει ο ν. 4412/2016 με πιθανολογούμενη την αλλοίωση των αποτελεσμάτων ανάδειξης αναδόχου.

Επειδή το δημόσιο χρήμα πρέπει να επανεπενδύεται για τις ανάγκες των πολιτών και όχι για τις «ορέξεις» των επιτήδειων, επειδή μας ενδιαφέρει η αποκατάσταση του οδικού δικτύου της ΠΕ Κέρκυρας και όχι η «αποκατάσταση» ημετέρων, καλείται η κα περιφερειάρχης:

- Να διαψεύσει τα καταγγελλόμενα

- Να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία της ΠΙΝ

- Να προχωρήσει άμεσα στην αποδοχή των προτάσεων των συλλογικών οργάνων των μηχανικών και εργολάβων

- Να ακυρώσει και να επαναλάβει τους «προβληματικούς» διαγωνισμούς»
.