Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δέκα κρούσματα σε υγειονομικούς στα Γιάννενα - «Καθαρά» τα Γηροκομεία

Ιωάννινα
08 Οκτωβρίου 2020 / 10:03

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, τέσσερις υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ακόμα έξι στο Χατζηκώστα είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid19 - Αρνητικά όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από τα δύο Γηροκομεία της πόλης

ΙΩΑΝΝΙΝΑ.  Ο κορωνοϊός πλήττει ιδιαίτερα τον χώρο της υγείας και τους υγειονομικούς υπαλλήλους, καθώς από την αρχή της πανδημίας, έως σήμερα έχουν νοσήσει συνολικά 800 άτομα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, αναφέρει πως μέχρι στιγμής 130 υγειονομικοί εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια, εξαιτίας του νέου ιού.

Επιπλέον, φαίνεται πως η διασπορά του ιού στα Ιωάννινα και τη Δυτική Ελλάδα είναι μεγάλη όχι μόνο από την αύξηση των νοσηλευόμενων περιστατικών, αλλά και τους νοσούντες υγειονομικούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΠΟΕΔΗΝ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσούν τέσσερις υγειονομικοί υπάλληλοι. Ένας διοικητικός, ένας τεχνικός, ένας τεχνολόγος και ένας νοσηλευτής.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα έχουν προσβληθεί από Covid-19 έξι υγειονομικοί υπάλληλοι και συγκεκριμένα δύο νοσηλεύτριες, ένας χειριστικής ακτινολογικού, ένας τεχνικός και ένας παρασκευαστής.

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στα δύο Γηροκομεία

Στο μεταξύ, λήγει εν μέρει ο συναγερμός που είχε σημάνει από το περασμένο Σάββατο στα δύο Γηροκομεία των Ιωαννίνων.

Όλα τα δείγματα που είχαν ληφθεί από εργαζόμενους και φιλοξενούμενους στον Ζωγράφειο Οίκο και το Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» και είχαν σταλεί για αναλύσεις στην Αθήνα βγήκαν αρνητικά.

Επρόκειτο για 100 περίπου δείγματα που είχαν ληφθεί από τις Κινητές Μονάδες τις προηγούμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι μέχρι και την Τετάρτη (7/10) άλλα τόσα δείγματα είχαν αναλυθεί από το Εργαστήρι Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο σύνολό τους ήταν αρνητικά.