Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χονδρογιάννης προς Στέλλα: Ώρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρα στα πανιά σου

Επιμελητήριο
01 Οκτωβρίου 2020 / 17:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε δημόσια ανταλλαγή "φιλοφρονήσεων" περνούν οι αντιμαχίες στους κόλπου τους Επιμελητηρίου.

Μετά τα πυρά του Φιλόθεου Στέλλα εναντίον του προέδρου του Επιμελητηρίου, ο Γιώργος Χονδρογιάννης, "σηκώνει το γάντι" και απαντά με δική του επιστολή. «Εσύ και η παρέα σου έχετε το θράσος να μας κουνάτε και το δάκτυλο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Χονδρογιάννης, υπενθυμίζοντας του «ορίσαμε με απόφαση της ΔΕ εσάς προσωπικά ως εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου στον ΟΛΚΕ, μια θέση πολύ σημαντική και παράλληλα αμειβόμενη, θέση την οποία κατέχετε μέχρι σήμερα». Ο κ. Χονδρογιάννης, ολοκληρώνει την επιστολή του ευχόμενος στον Φ. Στέλλα «ώρα καλή στην πρύμνη του», προσθέτοντας πάντως ότι η απουσία του δεν θα γίνει αισθητή...
  
Αναλυτικά η επιστολή Χονδρογιάννη 

Δεν εκπλήσσομαι από το ύφος της επιστολής σας, η οποία είναι γεμάτη από πομπώδεις εκφράσεις κενές περιεχομένου.
Πάντα έτσι κάνατε.
Δεν εκπλήσσομαι από το ήθος και τη συμπεριφορά σας, όταν μέσω της επιστολής αυτής συκοφαντείτε και υβρίζετε με σκαιό και ποινικά κολάσιμο τρόπο εμένα και τους συνεργάτες μου.
Πάντα τέτοιος ήσασταν.
Δεν εκπλήσσομαι από τον λαϊκισμό που εκπέμπει αυτή η επιστολή και από τα μικροπολιτικά οφέλη που προσπαθείτε να καρπωθείτε από την νόμιμη και αυτοδίκαιη έκπτωση των συναδέλφων από το αξίωμά τους.
Αυτή είναι πάγια τακτική σας.
 
Εκείνο που με εκπλήσσει είναι ότι εσύ και η παρέα σου έχετε το θράσος να μας κουνάτε και το δάκτυλο.
 
Και εξηγούμαι.
 
Μετά από τρία χρόνια απουσίας, απραξίας, απαξίωσης, υποτίμησης, και προσβολής του θεσμού, έρχεστε και μας εγκαλείτε γιατί νομίμως εκτελούμε τα καθήκοντά μας και προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με νύχια και με δόντια και να κρατήσουμε ανοιχτό το Επιμελητήριό μας, εν μέσω λυσσαλέων επιθέσεων, ψεύτικων καταγγελιών και στημένων τηλεοπτικών εκπομπών, από επαγγελματίες εξωθεσμικούς καταγγέλλοντες, από κακοπροαίρετους συναδέλφους και από πληρωμένους κονδυλοφόρους.
 
Απαντήστε μας λοιπόν για να μάθουν και οι συνάδελφοι:
 
1. Γιατί από το 2017 μέχρι σήμερα και ενώ το Δ.Σ του Επιμελητηρίου έχει συνεδριάσει 42 φορές, εσείς και η παρέα σας απουσιάσατε αδικαιολογήτως και εσκεμμένα για μην λειτουργήσει το Επιμελητήριο, στις 22 από αυτές;
2. Γιατί στην προσπάθειά μας να κλείσουμε την ΑΝΕΤΕΚ, να λυθεί, να εκκαθαριστεί και να ελεγχθεί, καθώς επίσης να μεταφερθεί το προσωπικό στο Επιμελητήριο, καθώς είναι άκρως απαραίτητο για την λειτουργία του, ενώ κάναμε 11 Γενικές Συνελεύσεις, εσείς και η παρέα σας απουσιάσατε αδικαιολογήτως και εσκεμμένα στις 8 από αυτές;
3. Γιατί ο συνεργάτης σας κ. Ρίζος τον οποίο εσείς είχατε ορίσει στην ΔΕ ως Β Αντιπρόεδρο τον Νοέμβριο του 2019, από τις 36 συνεδριάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα απουσίαζε αδικαιολογήτως στις 20;
 
4. Γιατί επί τρία χρόνια στο ΔΣ του Επιμελητηρίου εκτός από ανούσια και στείρα κριτική με λαϊκίστικες μεθόδους δεν έχετε παρουσιάσει, δεν έχετε φέρει ούτε μια πρόταση που να συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία του θεσμού και στην επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων; Εκτός από κάποια e-mail που έχετε αποστείλει με ανεφάρμοστες και ανεδαφικές προτάσεις, προφανώς για ξεκάρφωμα.
 
5. Γιατί πέρυσι κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού με την εσκεμμένη απουσία τη δική σας και της παρέας σας προσπαθήσατε να μπλοκάρετε την ψήφισή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αντί να ήσασταν παρόντες και να συνδιαμορφώσουμε με τις δικές σας προτάσεις, που δεν ήρθαν ποτέ, έναν αναπτυξιακό προϋπολογισμό προς όφελος του Κερκυραίου επιχειρηματία; Αυτό λέγεται υπεύθυνη στάση;
 
Μήπως το "Ανοιχτό Επιμελητήριο" ήθελε να δει το Επιμελητήριό μας κλειστό;
 
6. Γιατί δεν παρευρεθήκατε στην συνεδρίαση του Π.Ε.ΣΥ. Ιονίων Νήσων που έγινε παρουσία της κ. Κράτσα και στο οποίο συζητήθηκαν πολύ σοβαρά θέματα;
Κατά τα άλλα μας εγκαλείτε γιατί δεν συνεδριάζουμε.
 
7. Γιατί ,ενώ μας κατηγορείτε ότι μας έχουν γυρίσει την πλάτη οι συνάδελφοι σύμβουλοι, στην δική σας παράταξη, ενώ ξεκινήσατε με 12 συμβούλους, καταλήξατε με 5;

Αυτοί δε που αποχώρησαν σας κατηγόρησαν για αυταρχισμό, αδιαλλαξία και αδιαφάνεια (υπάρχουν επιστολές και πρακτικά).

Μήπως κάτι δεν κάνατε σωστά; κ. Στέλλα, την ιστορία την γράφουν οι παρόντες και εσείς, όπως προανέφερα, μέχρι τώρα έχετε λάμψει δια της απουσίας σας.

Στο Επιμελητήριο μετά τις εκλογές δεν υπάρχουν παρατάξεις, υπάρχουν σύμβουλοι που παλεύουν για το καλό του θεσμού και σύμβουλοι που φυγομαχούν. Εσείς προφανώς επιλέξατε το δεύτερο.
Λάθη ανθρώπινα και παραλείψεις προφανώς γίνονται, όμως γι' αυτό είμαστε εδώ να τα συζητάμε και να τα διορθώνουμε. Μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα, δεν κάνει λάθη.

Εγώ και η παράταξή μου από τη πρώτη στιγμή δείχνοντας έμπρακτα την συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των μελών και των παρατάξεων για το καλό του Επιμελητηρίου, αλλάξαμε το καταστατικό της ΑΝΕΤΕΚ, έτσι ώστε να υπάρχει στο ΔΣ της εταιρείας και μέλος της παράταξής σας.

Ορίσαμε με απόφαση της ΔΕ εσάς προσωπικά ως εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου στον ΟΛΚΕ, μια θέση πολύ σημαντική και παράλληλα αμειβόμενη, θέση την οποία κατέχετε μέχρι σήμερα.
Μετά από αυτά κ. Στέλλα χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος από μέρους σας ώστε να μας κουνάτε και το δάκτυλο.

Καλά είναι τα ευφυολογήματα, καλοί είναι και οι τακτικισμοί, εν όψει μάλιστα και των Επιμελητηριακών εκλογών, όμως εμάς μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.

Εχθρός μας είναι τα προβλήματα του επιχειρείν και μόνο γι' αυτά παλεύουμε.
Είμαστε παρόντες. Είμαστε ανοιχτοί σε καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική, σε διάλογο και σε συνεργασία. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε.

Οι παρελκυστικές τακτικές είναι ξεπερασμένες και όλοι κρινόμαστε από τα έργα μας και όχι από τα λόγια μας.

Τελειώνοντας, επειδή δεν είμαι καλός στη μουσική, εγώ θα σου αφιερώσω ένα στίχο:

"Ώρα καλή στη πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου"
Έτσι κι αλλιώς η απουσία σου" δεν θα γίνει αισθητή.