Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεβίωσε Σκωτσέζος στο Νοσοκομείο Κέρκυρας - Είχε διαγνωστεί στην Πολυκλινική θετικός στον Covid19

Θάνατος
01 Οκτωβρίου 2020 / 11:34

Ο 71χρονος Βρετανός είχε συμπτώματα βαριάς πνευμονίας και το μοριακό τεστ, στο οποίο υπεβλήθη χθες, βγήκε θετικό - Καμία επίσημη ενημέρωση από το Γ.Ν.Κ. - Δεν προβλέπεται ιατροδικαστική εξέταση, παρά μόνο με εισαγγελική παραγγελία

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Άνδρας 71 ετών από τη Σκωτία απεβίωσε σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας όντας επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid19.

Oi όποιες πληροφορίες ωστόσο, δίνονται με το σταγονόμετρο και -προς το παρόν τουλάχιστον- χωρίς επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enimerosi.com, ο 71χρονος Σκωτσέζος μετέβη χθες Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στην Πολυκλινική της Κέρκυρας με συμπτώματα βαριάς πνευμονίας κι εκεί, αφού υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ, διαγνώστηκε ως θετικός στον Covid19.

Αμέσως ειδοποιήθηκε τόσο ο ΕΟΔΥ, όσο και το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου διακομίστηκε, χθες, ο Βρετανός πολίτης.

Σήμερα το πρωί, ο 71χρονος άνδρας απεβίωσε, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου, κάτι που σημαίνει ότι από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν υπάρχει μέχρι τώρα η επιβεβαιώση ότι ο θάνατος οφείλεται στον κορωνοϊό.

Όπως υπογράμμισε στο enimerosi.com ο Ιατροδικαστής του Γ.Ν.Κ., Χριστόφορος Τσαλικίδης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν απαιτείται ιατροδικαστική εξέταση σε περιστατικά, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί ως θετικά στον Covid19, ακόμα και σε περιστατικά, τα οποία θεωρούνται «ύποπτα».

Ο κος Τσαλικίδης, εξάλλου, σημείωσε πως για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση, θα πρέπει να υπάρχει εισαγγελική παραγγελία και μέχρι αυτή την ώρα (12:00 το μεσημέρι) δεν υπάρχει ενημέρωση για κάτι τέτοιο, ενώ ούτε εκείνος είχε ενημέρωση για τον θάνατο του 71χρονου Σκωτσέζου.