Το Σάββατο 3/10 συναυλία της μπαντίνας της Φ.Ε. Μάντζαρος στο Προσκοπείο

Το Σάββατο 3/10 συναυλία της μπαντίνας της Φ.Ε. Μάντζαρος στο Προσκοπείο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Μπαντίνα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος» πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση, κατά

30
Σεπτεμβρίου / 2020

την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, και δίνει συναυλία το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 20:00 μμ, στον χώρο των εγκαταστάσεων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στο «Φαληράκι» (Προσκοπείο).
Στη συναυλία, η μπαντίνα θα ερμηνεύσει έργα των Ludwig van Beethoven, Elliot del Borgo, Johann Pachelbel, Ennio Morricone, John Williams, Nicola Piovani κ.α., ενώ το πρόγραμμα της συναυλίας θα ανοίξει και θα κλείσει με τον εμβληματικό ύμνο των προσκόπων «Με καρδιά από τόλμη», ο οποίος συνετέθη το 1914, από τον Κωνσταντίνο Λυκορτα, σε στίχους του ιδίου.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στον Κερκυραϊκό Προσκοπισμό, τον όποιον η Φιλαρμονική θα τιμήσει με την παράδοση στον εκπρόσωπο της Διοίκησης του τιμητικής πλακέτας, καθώς και στον παλαιό αρχηγό των προσκόπων και μεγάλο ευεργέτη της φιλαρμονικής, αείμνηστο Σπύρο Μπάνο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του covid-19.
Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον Νέο Λιμένα Κέρκυρας, στην τέντα των εγκαταστάσεων του ΟΛΚΕ.

Ελένη Κορωνάκη