Κόνσολας: «Σανίδα σωτηρίας» οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις (video)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αγωνία όλων των τουριστικών φορεών της Κέρκυρας άκουσε σήμερα ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο νησί.

29
Σεπτεμβρίου / 2020

Το μεσημέρι συνάντησε στο Επιμελητήριο τις εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ το απόγευμα συναντήθηκε στο Εργατικό Κέντρο με το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγικοί αλλά και οι αυτοδιοικητικοί φορείς ζήτησαν από το Υπουργείο να συνεχίσει και να αυξήσει τις ενισχύσεις προς τους εργαζομένους αλλά και τις επιχειρήσεις του νησιού που «τινάχτηκαν στον αέρα» από την πανδημία. 

Στο Επιμελητήριο παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων, των τουριστικών καταλυμάτων, των τουριστικών πρακτόρων, της εστίασης, των ξεναγών, των αυτοκινητιστών, του εμπορικού κόσμου, του Ιονίου Πανεπιστημίου.

«Πρέπει να μιλήσουμε απόλυτα ειλικρινά» είπε ο Μ. Κόνσολας αφού άκουσε όλες τις τοποθετήσεις: «Αυτά είναι υπαρκτά ζητήματα και όλα όσα ζητάτε είναι λογικά. Αλλά δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί η επιδοματική πολιτική της χώρας. Δεν έχει! Για αυτό το Υπουργείο Τουρισμού σύστησε ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και την αγορά, προκειμένου να συνθέσουμε τις προτάσεις και να δημιουργήσουμε τεκμήρια της απορρόφησης των 35 δις από την Ευρώπη.

Αν δεν βρούμε την ευκαιρία να εισπράξουμε μέρος από τη μεγάλη πίτα που έχει η χώρα των 70 δις, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΣΠΑ, θα χάσουμε όλοι, δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Ό,τι μπορούμε να δώσουμε από τον εθνικό κορβανά δίνουμε, αλλά θέλω να σας πείσω, ότι υπάρχουν πλέον ευρωπαϊκά εργαλεία που συνδέονται με τις προτάσεις των Δήμων και της Περιφέρειας».   

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ