Τι ισχύει για άνοδο και παραμονή στη Γ΄ Εθνική

Τι ισχύει για άνοδο και παραμονή στη Γ΄ Εθνική

ΑΘΗΝΑ. Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Στις 11 Οκτωβρίου έχει οριστεί η σέντρα στους 7 από τους 10 ομίλους,

29
Σεπτεμβρίου / 2020

ενώ σε αυτούς που θα μπουν ΑΟΚ Κέρκυρα, Πανιώνιος και Πλατανιάς θα ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα. Όμως λόγω αυτής της κατάστασης η προκήρυξη είχε εκκρεμότητες και αυτό που καίει τις ομάδες είναι το πόσες θα ανέβουν και πόσες θα υποβιβαστούν στο τέλος.
Όλα δείχνουν ότι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 8 Οκτωβρίου αναμένεται αρχικά να εγκριθεί η συμμετοχή των Πανιωνίου και Πλατανιά στη Γ’ Εθνική, ενώ θα γίνει και η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για τις ομάδες που θα ανέβουν και θα υποβιβαστούν την επόμενη χρονιά.
 
Οι πληροφορίες λένε ότι η εισήγηση έχει ως εξής:

Οι πρώτοι από τους δέκα ομίλους, θα συγκροτήσουν δυο ομίλους και θα δώσουν μεταξύ τους παιχνίδια. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο, συνολικά τέσσερις ομάδες, θα ανέβουν στη Football League.

Οι οκτώ πρώτοι από κάθε όμιλο, θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική. Από τον 1ο όμιλο και τον 10ο όμιλο, οι οποίοι έχουν 16 ομάδες, θα παραμείνουν οι εννέα πρώτοι.

Οι Πρωταθλητές των Ενώσεων, θα ανέβουν (όλοι) στη Γ’ Εθνική.
Με αυτά τα δεδομένα και τη νέα σεζόν η Γ’ Εθνική θα έχει παρόμοιο αριθμό ομάδων, αφού δεν πέρασαν οι προτάσεις να μειωθούν οι ομάδες και οι όμιλοι.

Για τη σεζόν που έρχεται θα πάρουν μέρος 137 ομάδες, 4 θα προβιβαστούν στη Football League και 55 θα υποβιβαστούν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ενώ θα τη νέα σεζόν ανέβουν στη Γ΄ Εθνική 56 ομάδες από τις Ενώσεις και φυσικά αυτές που θα υποβιβαστούν από τη Football League.
Για τις κερκυραϊκές ομάδες που δύσκολα θα κυνηγήσουν άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία, επειδή ο όμιλος είναι με 14 ομάδες θα πρέπει να μπουν στην οκτάδα τουλάχιστον για να μείνουν στην κατηγορία, αν ΑΕΛ ή ΑΟΚΚ επιδιώξουν κάτι περισσότερο, θα φανεί στην πορεία.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ