Υποψήφιος για την προεδρία της Κ.Ο.Ε. ο Σπύρος Γιαννιώτης

Υποψήφιος για την προεδρία της Κ.Ο.Ε. ο Σπύρος Γιαννιώτης

«Η αφοσίωσή μου στην αθλητική μου οικογένεια και η γνώση μου θα συνδυαστεί με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το σύνολο του Υγρού Στίβου...», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης και κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών

28
Σεπτεμβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ανακοίνωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών, στα 40 του πλέον, θα διεκδικήσει την προεδρία της Κ. Ο. Ε. στις προσεχείς εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου (σ.σ. ο μήνας στον οποίο ο Κερκυραίος Ολυμπιονίκης γιορτάζει και τα γενέθλιά του).

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο στην ανοικτή θάλασσα (10 χλμ.), ο οποίος πήρε μέρος σε πέντε διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων στην πλούσια καριέρα του (2000, 2004, 2008, 2012, 2016), όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, αποφάσισε να υπηρετήσει τον αθλητισμό και την αγαπημένη του κολύμβηση από το πόστο του προπονητή

Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κ.Ο.Ε., «το ταξίδι συνεχίζεται...»

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κερκυραίου Σπύρου Γιαννιώτη:

«Πριν από τρεις δεκαετίες ξεκίνησα ένα ταξίδι, με αφετηρία το νησί μου την Κέρκυρα και με σημαντικούς ενδιάμεσους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τον Πειραιά και 5 Ολυμπιακές πόλεις. Ο πρώτος κύκλος του ταξιδιού μου αυτού ολοκληρώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, με ένα ολυμπιακό μετάλλιο, έτσι όπως ονειρεύεται κάθε αθλητής.

Σήμερα ξεκινάω ένα δεύτερο ταξίδι, διεκδικώντας την προεδρία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ελπίζοντας ότι θα είναι το ίδιο μεγάλο και το ίδιο
συναρπαστικό με αυτό που βίωσα ως αθλητής.

Συχνά λέω ότι όλοι οι αθλητές που δημιουργήσαμε με τα χρόνια μια δεύτερη οικογένεια, αυτή του αθλήματός μας, έχουμε μια υποχρέωση απέναντι της. Έχω ζήσει και ζω την πραγματικότητα του αθλητισμού στην Ελλάδα, με τις δυνατές στιγμές χαράς και τις απογοητεύσεις, με τα προβλήματα αλλά και τη δημιουργία. Τη δύναμη που ένιωθα ως αθλητής για να ξεπεράσω τις δυσκολίες και τα εμπόδια, τη νιώθω και σήμερα για να βρίσκομαι παρών στη νέα πραγματικότητα του Υγρού Στίβου.

Η αφοσίωσή μου στην αθλητική μου οικογένεια και η γνώση μου θα συνδυαστεί με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το σύνολο του Υγρού Στίβου καθώς και με την τεχνογνωσία της ομάδας που δημιουργούμε για να διεκδικήσουμε την ενεργή συμμετοχή μας στην επόμενη ημέρα της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, της τεχνικής και της καλλιτεχνικής κολύμβησης και των καταδύσεων.

Το ταξίδι συνεχίζεται…»

ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ