Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά από Δευτέρα το 2ο Ειδικό Δημοτικό του Βορρά στον Αγρό

Ειδικό Σχολείο
25 Σεπτεμβρίου 2020 / 12:59

Αίσιο τέλος είχε η προσπάθεια ίδρυσης του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για τον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας, καθώς όπως ενημέρωσε ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστος Άνθης, από 28/9 θα λειτουργεί κανονικά στο Σχολικό Κέντρο Αγρού

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ).  Την έναρξη λειτουργίας του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, στο σχολικό συγκρότημα του Αγρού, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστος Άνθης.

«Η προσπάθεια ίδρυσης του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ξεπερνώντας όλες τις αντιστάσεις και τα εμπόδια κατέληξε σε αίσιο τέλος.

Τη Δευτέρα 28.09.2020 το πρωί το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ξεκινάει τη λειτουργία του στο Σχολικό Κέντρο Αγρού.

Έχουν τακτοποιηθεί μέχρι στιγμής οι μετακινήσεις των μαθητών, έχει γίνει ενημέρωση των γονέων των μαθητών όπου φοιτούσαν μέχρι τώρα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας και από τη Δευτέρα θα φοιτήσουν στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόρειας Κέρκυρας.

Έχουν καλυφθεί τα κενά των Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, και επίσης έχουν προετοιμαστεί ψυχολογικά οι μαθητές που θα  μετεγγραφούν στο 2ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο  προκείμενου να γίνει ομαλά η μετάβαση τους στο νέο εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Την Πέμπτη 24.09.2020 προγραμματίστηκε σύσκεψη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και έγινε ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού που θα στελεχώσουν το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, παρουσία της Συντονίστριας Ειδικής Αγωγής Ιονίων Νήσων και της Προϊσταμένης Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Την Παρασκευή 25.09.2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Σχολικό Κέντρο Αγρού με τη Διευθύντρια, το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολικού Κέντρου Αγρού, καθώς και το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Ειδικού Σχολείου, παρουσία του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Συντονίστριας Ειδικής Αγωγής Ιονίων Νήσων.

Έχει ήδη γίνει  προετοιμασία του χώρου όπου θα στεγαστεί το 2ο Ειδικό Σχολείο Βόρειας Κέρκυρας, προκειμένου οι μαθητές να ξεκινήσουν στις νέες εγκαταστάσεις με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στέγασης».