Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανονικά τα παιχνίδια για το κύπελλο στο γήπεδο του Ολύμπου

Κύπελλο ΕΠΣΚ
23 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Παρόλο που επίσημα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, το γήπεδο του Ολύμπου πήρε παράταση αδείας καθώς οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη δεν επηρεάζουν τη διεξαγωγή των αγώνων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Ένωση να κάνει ελέγχους στα γήπεδα πριν την έναρξη της περιόδου και να καταγράφει τις ελλείψεις που έχουν για να φιλοξενήσουν επίσημους αγώνες. Μάλιστα με έγγραφο ενημέρωνε τον Δήμο για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να μπορούν να παίξουν οι ομάδες.
Φέτος μπορεί ο έλεγχος να έγινε, αλλά ενημέρωση επίσημη δεν υπήρξε, απλά ανεπίσημα έκρινε πως τρία γήπεδα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να γίνουν αγώνες. Των Καστελλάνων Μέσης, των Αγ. Δέκα και του Ολύμπου, όπου ήταν σε εξέλιξη εργασίες.
Όμως το γήπεδο του Ολύμπου έχει παράταση άδειας, αφού  δεν υπήρχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τις εργασίες που γίνονται σε κάποια αποδυτήρια και έτσι τα προγραμματισμένα παιχνίδια του κυπέλλου θα γίνουν κανονικά. Αυτό αποφασίστηκε και από τη διοργανώτρια που έκανε τους ορισμούς γηπέδων και διαιτητών την Τετάρτη 23/9. 
Η ωμή πραγματικότητα είναι πως για πολλές μικρές, ή σε κάποια γήπεδα και για μεγάλες παρεμβάσεις, οι διοικήσεις και οι φίλαθλοι των ομάδων τις κάνουν και δεν περιμένουν αν και πότε θα εγκριθούν κι θα γίνουν από τους Δήμους.  Όχι ότι σε κάποιες περιπτώσεις αδιαφορεί ο Δήμος, αλλά τα διαδικαστικά είναι γνωστά και κυρίως οι μεγάλες καθυστερήσεις για να γίνει κάτι. Γεγονός είναι ότι χωρίς το φιλότιμο και τις παρεμβάσεις των ανθρώπων των ομάδων τα μισά γήπεδα δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.
Πέραν όμως των έργων σε αποδυτήρια, περιφράξεις, βαψίματα, καθαριότητα, συντήρηση αγωνιστικών χώρων κλπ υπάρχουν και οι εξωτερικοί χώροι που κάποιοι θα ήθελαν να μην είναι ένα απλό τσιμεντένιο τοιχίο που το φθείρει ο χρόνος.
Στο γήπεδο της Λευκίμμης που έχουν γίνει πολλά έργα και από την ΑΕΛ (κυρίως η αναβάθμιση των αποδυτηρίων), οι φίλοι της ομάδας ξεκίνησαν σιγά-σιγά να «καλλωπίζουν» και τα τοιχία του γηπέδου, που είναι και πάρα πολλά. Αυτές τις μέρες και λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, φίλοι της ΑΕΛ, από το club «Aelares» που έχουν δημιουργήσει με δικά τους έξοδα συνέχισαν να «καλλωπίζουν» τους εξωτερικούς χώρους στα χρώματα βέβαια της ομάδας. Φυσικά έκαναν και την αναφορά τους για τον Δήμο Ν. Κέρκυρας με την εξής ανάρτηση: «Επειδή φως από τους τοπικούς άρχοντες δεν υπάρχει στον ορίζοντα οι φίλαθλοι της ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ανέλαβαν δράση. Με προσωπική εργασία αναβαθμίζουν την εικόνα των τοιχίων του γηπέδου».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια