Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωσε συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική ο ΑΟΚ Κέρκυρα

ΕΠΟ
22 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλοί απόρησαν με το χθεσινό δημοσίευμα σχετικά με τον ΑΟΚ Κέρκυρα, το οποίο ανέφερε ότι δε θα συμμετάσχει

 στη Football League και ότι θα αγωνιστεί στη Γ΄ Εθνική, παρόλο που ήδη έχει γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος. Όμως ο ΚΑΠ επιτρέπει τη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, αν και άλλος αποφασίζει για τον ΑΟΚ Κέρκυρα, αλλά και τον Πλατανιά που επίσης δεν δήλωσε συμμετοχή στη FL και τον Πανιώνιο που δεν δήλωσε συμμετοχή στη SL2).
Με βάση τον ΚΑΠ λοιπόν, ο ΑΟΚ Κέρκυρα, έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική με ένα σχετικό deadline. Βέβαια η κλήρωση των ομίλων έχει ήδη πραγματοποιηθεί και για να ληφθεί τέτοια απόφαση θα πρέπει να την πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας της Ομοσπονδίας θα κρίνει το ποδοσφαιρικό μέλλον της ομάδας.

Οι πληροφορίες λένε ότι η ΕΠΟ, έστω και προφορικά, ήταν θετική στη συμμετοχή του ΑΟΚΚ στο πρωτάθλημα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διοίκησης η δήλωση συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική έγινε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου. Πλέον οι άνθρωποι της διοίκησης, περιμένουν απλά την απόφαση της ΕΠΟ. Όπως αναφέραμε στο χθεσινό άρθρο, επειδή το Σούλι Παραμυθιάς δε θα βρίσκεται στον 5ο όμιλο, ο ΑΟΚΚ τυπικά θα πάρει τη θέση του, άρα η κλήρωση θα μείνει όπως έχει, χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στον προγραμματισμό.
Από το πρωί της Τρίτης 22/9, η διοίκηση τρέχει για να προλάβει όλες τις διαδικασίες και να είναι όλα έτοιμα στη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε. Πέραν της δήλωσης συμμετοχής θα πρέπει η ομάδα να οργανωθεί, να πάρει προπονητή, να φτιάξει ρόστερ και να δηλώσει έδρα, καθώς υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα με ΕΑΚΚ και πρέπει να βρεθεί σημείο προσέγγισης για να της δοθεί η άδεια ή να δηλώσει κάποια άλλη.

Προπονητής, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα είναι ο Κώστας Χριστοφοράκης και πέραν κάποιων παικτών από την επαγγελματική ομάδα που θα συνεχίσουν, θα γίνει μια επιλογή από την Κ19, ενώ θα προχωρήσει και σε μεταγραφές. Η πληροφόρηση που έχουμε είναι πως θα ζητηθεί από την ΕΠΟ να μην παίξει η ομάδα τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, για να μπορέσει να προετοιμαστεί.
Αυτή είναι μία εξέλιξη που κανείς δεν περίμενε καθώς η διοίκηση είχε σχεδιάσει την ομάδα είτε για τη SL2, αν γινόταν αναδιάρθρωση, είτε για τη FL, αν υπήρχε κάποια οικονομική ενίσχυση μέσω τηλεοπτικών, ενώ είχε μιλήσει με παίκτες και προπονητές ώστε να παίξει σε μια από τις δυο αυτές κατηγορίες. Άλλαξαν όλα μετά τις αποφάσεις τόσο της  SL2 όσο και του Υφυπουργού και επειδή δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά, προτιμήθηκε η Γ΄ Εθνική. Το ίδιο έκανε και ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς, αφού με αυτόν τον τρόπο αυτό θα απαλλαγούν από ένα μεγάλο βάρος των χρεών τους.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια