Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς Γ΄ Εθνική οδεύει ο ΑΟΚ Κέρκυρα

21 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στη Football League είχε πάρει μια σιωπηλή παράταση ως τη Δευτέρα 21/9 για τις ομάδες

που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, όπως και ο ΑΟΚ Κέρκυρα. Πληροφορίες από την Αθήνα λένε ότι η κερκυραϊκή ομάδα δεν δήλωσε συμμετοχή στη FL, οπότε δεν θα παίξει τη σεζόν που έρχεται σε επαγγελματική κατηγορία, κάτι που ουσιαστικά είναι το τέλος μιας εποχής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για την Κέρκυρα, το οποίο οφείλεται στον Σπύρο Καλογιάννη είχε φτάσει, έναν άνθρωπο που είχε αναλάβει πριν 20 χρόνια τον ΑΟ Κέρκυρα και τον έφτασε στην Α΄ Εθνική.

Η μη δήλωση συμμετοχής είναι κατά 99,9% έγκυρη και αφήνουμε μόλις ένα 0,1% γιατί δεν ήταν δυνατόν να τις επιβεβαιώσει και τυπικά κάποιο μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ, όπου λογικά θα πάψει και να υφίσταται από τη στιγμή που δεν θα συμμετάσχει σε πρωτάθλημα επαγγελματικής κατηγορίας.
Το βράδυ της Δευτέρας θα γίνει Δ.Σ. στον ΑΟΚ Κέρκυρα και αυτό που σίγουρα θα απασχολήσει τα μέλη του είναι το αύριο της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν η ομάδα θα συνεχίσει να υφίσταται ή θα πάψει να λειτουργεί.

Μάθαμε ότι ο προσανατολισμός είναι η ομάδα να κατέβει στη Γ΄ Εθνική, μία ερασιτεχνική κατηγορία, όπου Θα ενταχθεί στον 5ο Όμιλο που θα βρίσκονται η ΑΕ Λευκίμμης και ο ΟΦΑΜ. Μία εξέλιξη που δύσκολα θα χαλάσει όπως όλα δείχνουν, αλλά θα αποφασιστεί και τυπικά στη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Θα αναρωτηθεί κανείς πώς θα γίνει αυτό, αφού έχουν ήδη γίνει οι κληρώσεις, το πρωτάθλημα ξεκινάει σε τρεις εβδομάδες και η ομάδα δεν έχει καν στελεχωθεί. Επειδή στον όμιλο θα είναι 13 ομάδες και κάθε αγωνιστική, μία θα έχει ρεπό, ίσως ο ΑΟΚΚ να μπορέσει να παίζει με την ομάδα που έχει ρεπό. Πέραν αυτού, θα μπορεί να ζητήσει να μην αγωνιστεί τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, ώστε  να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην ομάδα και ακόμη κάποιοι από την Κ19 που μπορούν να προωθηθούν, ενώ μπορεί να γίνουν και αρκετές μεταγραφές. Όλα αυτά από έγκυρες πηγές, παρόλο που όλο σχεδόν το καλοκαίρι, με την αβεβαιότητα που υπήρχε, οι αλλαγές στον σχεδιασμό ήταν συχνές. Όμως τώρα τελείωσε το θέμα της αναδιάρθρωσης και τελείωσε κάθε δυνατότητα να πάρουν κάποια χρήματα οι ΠΑΕ, οι άνθρωποι του Δ.Σ. μέτρησαν ακόμη μια φορά τα οικονομικά δεδομένα, δεν μπορούν να βρουν 400-500 χιλιάδες ευρώ που χρειάζεται η κατηγορία και η δυνατότητα να παίξουν στη Γ΄ Εθνική δείχνει πιο εφικτή.

Όλα θα είναι ξεκάθαρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα όπου και θα έχει τελειώσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις. Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι ο ΑΟΚΚ να παίξει στη Γ΄ Εθνική και θα πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να αλλάξει αυτό.

Δυστυχώς και για εμάς που παρακολουθούμε τα γεγονότα όλο το καλοκαίρι, η διοίκηση δεν ήταν σίγουρη για το τι θα κάνει, αφού είχε στηρίξει πολλά σε μια αναδιάρθρωση που θα έφερνε χρήματα από τηλεοπτικά δικαιώματα. Μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν 4-5, μέρες ο Υφυπουργός αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, έδωσε τέλος στα σενάρια περί αναδιάρθρωσης.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια