Σε χρηματοδοτήσεις για άμεσες παρεμβάσεις στοχεύει η Π.Ι.Ν.

Σε χρηματοδοτήσεις για άμεσες παρεμβάσεις στοχεύει η Π.Ι.Ν.

Χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών ελέω «Ιανού» αναζητά η περιφερειακή Αρχή (φωτό από την Κεφαλονιά - Kefaloniapress.gr)

Σε εγρήγορση η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να εκτιμηθούν τάχιστα οι ανάγκες στα νησιά που επλήγησαν από τον «Ιανό» και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια στήριξης

21
Σεπτεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Ν.).   Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αναφορικά με την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των υποδομών.

Άμεσος στόχος είναι η γενική εκτίμηση των αναγκών και η έγκριση των σχετικών χρηματοδοτήσεων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, από την οικία του όπου αναρρώνει, δήλωσε στην Περιφερειάρχη, ότι ο ίδιος προσωπικά επιμελείται τον συντονισμό των υπηρεσιών των συναρμόδιων Υπουργείων για την συγκρότηση του πακέτου στήριξης.

Παράλληλα, η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αναζητά υποστήριξη από ιδιωτικά Ιδρύματα για την κάλυψη άμεσων αναγκών των κοινωνικών δομών και των Εθελοντικών Ομάδων οι οποίες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν γενναίες μάχες με τον «Ιανό» και με τα συντρίμμια του.

Στην Κεφαλονιά και Ιθάκη βρίσκεται ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης με επόμενο σταθμό την Ζάκυνθο.

Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας εργάζονται αδιαλείπτως προς την συγκρότηση και άμεση λειτουργία των Επιτροπών για τις αποζημιώσεις.

Η Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής, Κώστα Ζορμπά και την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού, Κατερίνα Μοθωναίου, θα βρεθεί από την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις περιοχές που έχουν πληγεί στην Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο και στην συνέχεια στην Λευκάδα.