Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να κλείσει το σχολείο αν δεν έρθουν καθαρίστριες, ζητούν οι γονείς του 6ου Δημοτικού Κέρκυρας

Δημοτικό σχολείο
21 Σεπτεμβρίου 2020 / 00:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα της έλλειψης προσωπικού καθαριότητας στο σχολείο των παιδιών τους, θέτουν μετ΄επιτάσεως οι γονείς του 6ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου.

Ζητούν αναστολή της λειτουργίας του, εάν μέσα σε μια εβδομάδα, δεν έχουν καλυφθεί οι προβλεπόμενες θέσεις καθαριστριών.

Προαναγγέλλουν παράλληλα ότι την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 οι γονείς και οι μαθητές του 6ου Δημοτικού σχολείου μαζί με τους γονείς και τους μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Κερκύρας, μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο Κερκύρας. 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Το Σάββατο 19/9  πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ του συλλόγου, προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς-μέλη του συλλόγου για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας, της έλλειψης επαρκούς καθαριότητας και της μη τήρησης των μέτρων αντιμετώπισης του Covid 19, λόγω τοποθέτησης στο σχολείο και στο νηπιαγωγείου μιας (1) καθαρίστριας με σύμβαση μερικής απασχόλησης και ωράριο 9.00-12.00.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, ύστερα από σχετική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψιν:
α. Το ΦΕΚ/3780/8-9-2020 σχετικά με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19 κατά τη λειτουργία τους.
β. Την υπ’αριθμ. 4/15-9-2020 πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου Κερκύρας, με την οποία αποφάσισε ο σύλλογος ότι το σχολείο είναι ανέτοιμο να λειτουργήσει κανονικά με τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες και το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΔΥ και ζητούσε την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των αναγκών του σχολείου σε προσωπικό καθαριότητας με την τοποθέτηση 2 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης με μόνιμη θέση στο σχολείο.
γ. Την υπ’αριθ. πρωτ. 82/16-9-2020 επείγουσα αίτηση του Διευθυντή του 6ου Ολοήμερου Σχολείου Κερκύρας, για την άμεση απομάκρυνση σωρεία σκουπιδιών που είχαν σωρευθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου, λόγω αδυναμίας επαρκούς καθαρισμού του σχολείου από μία καθαρίστρια με τρίωρο ωράριο.
δ. Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου 8.00-16.00, το οποίο δεν εφαρμόζεται λόγω έλλειψης καθαρίστριας.
ε. Το γεγονός ότι η μοναδική καθαρίστρια εργάζεται στο 6ο Δημοτικό και 6ο Νηπιαγωγείο 3 ώρες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.
στ. Την προφορική ενημέρωση των υπευθύνων του Δήμου Κέρκυρας ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα έχει τοποθετηθεί ακόμη μία καθαρίστρια στο σχολείο μας.

Αποφάσισε ομόφωνα ότι:

1. Το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά με τις με τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες και το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΔΥ.

2. Εξουσιοδότησε το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς την αναστολή της λειτουργίας του 6ου Δημοτικού εάν κι εφόσον μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου 2020 δεν υπάρξει άμεση κάλυψη των αναγκών του σχολείου σε προσωπικό καθαριότητας (2 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης).

3. Την προσωρινή κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού καθαριότητας μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2020, με ανάθεση σε συνεργείο καθαρισμού της καθαριότητας του σχολείου, μετά την λήξη του ωραρίου της καθαρίστριας που έχει τοποθετηθεί, με έξοδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Κερκύρας.

4. Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 οι γονείς και οι μαθητές του 6ου Δημοτικού σχολείου μαζί με τους γονείς και τους μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Κερκύρας, μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο Κερκύρας.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω και με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο 6ο Δημοτικό σχολείο Κερκύρας και την μη εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19 βάση των σχετικών εγκυκλίων του ΥΠΕΠΔ-ΕΟΔΔΥ».

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ την αναστολή λειτουργίας του 6ου Δημοτικού σχολείου Κερκύρας, εάν κι εφόσον μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2020 δεν υπάρξει κάλυψη των αναγκών του σχολείου με επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για οτιδήποτε προκύψει στο σχολείο μας σε θέμα υγείας των μαθητών και των διδασκόντων όλους τους αρμόδιους φορείς. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας