Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Βέλη» από Ζάκυνθο και Λευκάδα προς τον Δ. Μπιάγκη για την έδρα της Πολιτικής Προστασίας

Πολιτική Προστασία
17 Σεπτεμβρίου 2020 / 15:53
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Με τον αντιπεριφεριφερειάρχη Λευκάδας τάσσεται ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου στο ζήτημα της δημιουργίας επιχειρησιακού κέντρου Πολιτικής Προστασίας με έδρα τη Λευκάδα.

Στην πρόθεση αυτή της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, έχει αντιδράσει ο βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης, καταθέτοντας μάλιστα ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Προστασία του Πολίτη. 

Η ενστάσεις του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, προκάλεσαν την αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά: «Κατά τη γνώμη μου, ο κύριος Μπιάγκης πυροβολεί τα πόδια του, καθώς το κείμενό του κατακλύζεται από μια τοπικιστική θεώρηση, που είναι εντελώς αντίθετη με το πνεύμα του «Καλλικράτη» για αποκέντρωση και περιφερειακή συνείδηση. Τον «Καλλικράτη», που, να μην ξεχνάμε, το δικό του κόμμα έφτιαξε όταν ήταν κυβέρνηση και τον θεωρεί μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα. Και σε αυτό το σχέδιο βασίζονται και οι επόμενες μεταρρυθμίσεις»

Από το νησί της Ζακύνθου ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος σημειώνει «Ο Ανδρέας Κτενάς είπε και έγραψε τα αυτονόητα. Πράγματι, η Περιφέρειά μας γίνεται ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη όταν κάθε Περιφερειακή Ενότητα, έχει ευκαιρίες και νέες δυνατότητες, όταν οι επιλογές της Περιφέρειας ή της Κυβέρνησης που αφορούν όλα τα νησιά μας γίνονται με αντικειμενικά και επιχειρησιακά κριτήρια.
Αυτές τις αρχές και τις δεσμευσεις υπηρετούμε.

Ναι, λοιπόν, αν πρέπει να γίνει στην Λευκάδα το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας για αν εξυπηρετεί καλύτερα τους κοινούς στόχους, να γίνει».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου αναφέρει «Οι αντιδράσεις του Βουλευτή Κέρκυρας (ΚΙΝΑΛ) Δημητρίου Μπιάγκη για την πιθανή δημιουργία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Λευκάδα, είναι ατυχείς για πολλούς λόγους και δεν τον τιμούν.
 
1. Φαίνεται ότι ο κ. Μπιάγκης δεν έχει περιφερειακή συνείδηση παρ΄ ότι ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος ή δεν διστάζει να την θυσιάσει προς όφελος μικροπολιτικό “χαϊδεύοντας” το ακροατήριό του.
 
3. Δεν φέρεται σωστά ως Βουλευτής του έθνους, αφού δεν προτάσσει το γενικό καλό, δηλαδή δεν αποδέχεται τα επιχειρησιακά και αντικειμενικά κριτήρια μιας επιλογής, όπως αυτής του τόπου εγκατάστασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας έναντι των τοπικών ενδιαφερόντων.
 
Από το χρονοντούλαπο της πολιτικής ηχούν οι “κορώνες” του κ. Μπιάγκη.
Ποιος διεθνής Οργανισμός σήμερα δεν έχει περιφερειακές Υπηρεσίες;
Ας μάθει κάτι από την αποκέντρωση του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει δυο Υπηρεσίες – Οργανισμούς στην χώρα μας (όχι διοικητικές)».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.