Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα βρήκαν στη Super League 2, στον αέρα η Football League

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο
16 Σεπτεμβρίου 2020 / 20:00
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η Τετάρτη 16/9 ήταν καθοριστική μέρα για τις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, αφού πραγματοποιήθηκε ΔΣ στη SL2

με τηλεδιάσκεψη για να ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι ομάδες της Football League, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΟΚ Κέρκυρα περίμεναν μήπως και οι ομάδες της SL2 συναινούσαν σε μια αναδιάρθρωση που θα έφερνε και αυτές στην πιο πάνω κατηγορία αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Στην τηλεδιάσκεψη οι ομάδες της SL2, αποφάσισαν το πρωτάθλημα να γίνει με 12 ομάδες όπως το διαιτητικό δικαστήριο είχε αποφασίσει, μετά την προσφυγή των Χανίων. Επίσης ορίστηκε για τις 24/9 η κλήρωση και έναν μήνα μετά, η έναρξη του πρωταθλήματος. Μάλιστα εγκρίθηκε και η προκήρυξη, η οποία για την επόμενη σεζόν αναφέρει ότι το 2021-22, η κατηγορία θα γίνει με 14 ομάδες, άρα θα γίνει άνοδος από τη Football League, τεσσάρων ομάδων.

Επειδή ο Πλατανιάς δεν δήλωσε συμμετοχή καθώς απ’ ότι φαίνεται τα οικονομικά του προβλήματα δεν ξεπεράστηκαν, στη SL2 θα ανέβει ο Διαγόρας Ρόδου, ο οποίος είχε τερματίσει τρίτος στη Football League 2, ενώ και αν κάποια άλλη ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, τότε θα ανέβει η επόμενη από τη FL. Άρα το να κρατηθεί αντί του Πλατανιά ο ΑΟΚ Κέρκυρα, δεν υπάρχει περίπτωση.
Μοναδική περίπτωση να αλλάξει κάτι τις επόμενες μέρες είναι να επέμβει η κυβέρνηση και ο Λ. Αυγενάκης να καταργήσει τη Football League, κάτι που δείχνει δύσκολο ως αδύνατο, ενώ περιμένουμε και τις αποφάσεις των 22 ομάδων της κατηγορίας που την περασμένη Παρασκευή παρέδωσαν τις σφραγίδες των σωματείων στη γραμματεία του κ. Αυγενάκη.
 
Η επίσημη ανακοίνωση: «Κατά τη σημερινή συνάντηση της Super League 2, το διοικητικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:
1. Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και απεστάλη στην Ε.Π.Ο. προς τελική έγκριση.
2. Η κλήρωση αυτού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020.
Λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19 θα υπάρξει ενημέρωση για τη διαδικασία σε επόμενο έγγραφο.
3. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου 2020.
4. Πρόταση του δ.σ. είναι ο προβιβασμός δυο (2) ομάδων στην Super League 1 και ο υποβιβασμός ισάριθμων (2) στην Football League.
5. Το πρωτάθλημα της Super League 2 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Θα προβιβαστούν τέσσερις (4) από την Football League».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια