Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευχές για καλή ανάρρωση στον Πύραρχο Ν. Κολοβό από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας

Πυροσβεστική
16 Σεπτεμβρίου 2020 / 16:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Πίσω από τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κέρκυρας κρύβεται ο άνθρωπος που εργάζεται κι αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή» επισημαίνει ο Γιώργος Μαχειμάρης σε επιστολή του προς τον Νίκο Κολοβό που τραυματίστηκε το Σάββατο εν ώρα υπηρεσίας

Η επιστολή του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας προς τον Διοικητή της Πυροσβεστικής:
«Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα η είδηση του ατυχήματος σας το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Μπούκαρη της Νότιας Κέρκυρας.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως πίσω από τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κέρκυρας κρύβεται ο άνθρωπος που όχι μόνο καθοδηγεί με συντονισμένες κινήσεις στην πάλη με τη φωτιά αλλά ευρισκόμενος πάντα σε ετοιμότητα, εργάζεται κι αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή μαζί με τους πυροσβέστες προκειμένου να προστατεύονται οι πολίτες και οι περιουσίες τους.

Το να «πέφτεις» στη μάχη της φωτιάς δεν είναι απλό επάγγελμα αλλά λειτούργημα. Μέσα από τη στάση ζωής που ακολουθεί διδάσκει πώς γίνεται πράξη καθημερινά η έννοια του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Ευχόμαστε, καλή ανάρρωση, κι ευχαριστούμε στο πρόσωπό του όλα τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος που εκτελούν καθημερινά με αυταπάρνηση το καθήκον τους»
.