Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασφαλτόστρωση στην οδό Οθωνών - κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εργατικές κατοικίες Κουλίνες
16 Σεπτεμβρίου 2020 / 10:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με απόφαση της Τροχαίας Κέρκυρας, που κοινοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης

απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων επί της οδού Οθωνών (περιοχή Κουλίνες, Εργατικές Κατοικίες) προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης σε όλο το πλάτος της οδού, από την συμβολή με την οδό Ρήγα Φεραίου έως την συμβολή με την οδό Κυθήρων, από την 09.00 ώρα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2020 έως την 09.00 ώρα της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Η κίνηση των οχημάτων επί της οδού Οθωνών δεν θα διακοπεί, αλλά θα διεξάγεται ανά ρεύμα κυκλοφορίας με ευθύνη και μέριμνα του αναδόχου του έργου .
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, ο υπεύθυνος, οφείλει να τοποθετήσει έγκαιρα, πλήρη και κατάλληλη, κατά περίπτωση, σήμανση (κινδύνου, ρυθμιστική και πληροφοριακή) για την εκτέλεση των εργασιών και την ενημέρωση των χρηστών της οδού και των κατοίκων της περιοχής.

«Επίσης με μέριμνα του υπευθύνου του έργου να διασφαλιστεί :
α) Η ασφαλής διέλευση των πεζών ,σύμφωνα με το άρθρο 48 του ΚΟΚ
β) Η ασφαλής διέλευση των οχημάτων
γ) Η αποφυγή ζημιών στις όμορες ιδιοκτησίες
δ) Η αποφυγή ζημιών σε δίκτυο κοινής ωφέλειας
ε) Η κίνηση και προσέγγιση Πυροσβεστικών ή άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας να παρακολουθεί την επάρκεια της σήμανσης και να υποδεικνύει στον ανάδοχο των εργασιών οποιοδήποτε άλλο μέτρο κρίνεται επιβεβλημένο για την ενημέρωση των οδηγών, προς αποφυγή τροχαίου ατυχήματος.
 
Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται , σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του άρθρου 420 Π.Κ. και του άρθρου 52 του Ν. 2696/99 «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», η δε εφαρμογή της ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας».