Υδραίου: Η νέα σχολική χρονιά απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα

Υδραίου: Η νέα σχολική χρονιά απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έμφαση στην ασφάλεια του σχολικού περιβάλλοντος και την προστασία της σχολικής κοινότητας δίνει η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων σε μήνυμά της για τη νέα σχολική χρονιά.

14
Σεπτεμβρίου / 2020

Υπογραμμίζει την ανάγκη για σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες της πανδημίας. 
Από την πλευρά του ο Δήμος, προσθέτει η Μερόπη Υδραίου, θα βρίσκεται σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Το μήνυμά της αναλυτικά:

«Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, πρωτόγνωρο για όλους μας, αφού η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid-19, αλλάζει όσα ξέραμε και προσθέτει μια νέα πρόκληση στην καθημερινότητα μας.
Το πρώτο μέλημα όλων, πρέπει να αποτελεί η διασφάλιση ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος  και η προστασία της σχολικής κοινότητας. Όλοι μαζί πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να τηρούμε τα μέτρα σύμφωνα με τις υγειονομικές οδηγίες και υποδείξεις των επιστημόνων και των αρμόδιων υπουργείων.

Οι συνθήκες επιτάσσουν σήμερα  να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στον εαυτό μας και τον διπλανό μας.

Με τη  χρήση μάσκας εκτός του ό,τι διασφαλίζεται την υγεία σας, την υγεία των φίλων, των δασκάλων σας, των γονιών σας, της γιαγιάς και του παππού σας,  δείχνετε ότι αποτελείτε υπεύθυνα μέλη της κοινότητας, ότι ενδιαφέρεστε για τον διπλανό σας και για την προστασία του συνόλου .

Εύχομαι στις μαθήτριες και στους μαθητές να έχουν μια γόνιμη χρονιά, και ν΄ αποκτήσουν τα εφόδια εκείνα που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υγεία, προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία και φέτος στις υψηλές απαιτήσεις του λειτουργήματός τους.
Και τέλος στους γονείς, να έχουν τη δύναμη και την υπομονή που θα τους επιτρέψει να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους παρακινώντας τα ν΄ αγωνίζονται και να προσπαθούν.

Από την πλευρά μας, ως Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας θα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Το σχολείο σ΄ αυτούς τους καιρούς της κρίσης, οικονομικής και υγειονομικής, ας  γίνει  τόπος ελπίδας, οράματος, αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού, εκτίμησης, συνύπαρξης και συνεργασίας.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!»

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ