Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο Κερκυραίοι συνελήφθησαν ως ηγετικά μέλη συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών

ΕΛ.ΑΣ.
08 Σεπτεμβρίου 2020 / 12:56

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. τα ηγετικά μέλη συμμορίας, που διακινούσε ηρωίνη - Δύο Κερκυραίοι (44 και 38 ετών) κι ένας Πακιστανός (42 ετών) συνελήφθησαν χθες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ).  Στην εξάρθρωση εγκληματικής συμμορίας, η οποία διακινούσε ναρκωτικά, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη η ηγετική ομάδα 10μελούς συμμορίας, αποτελούμενη από 3 άτομα, δύο Κερκυραίους διακινητές (44 και 38 ετών, αντίστοιχα) κι έναν 42χρονο Πακιστανό (είχε ως «βάση» του την Αθήνα).



Χθες, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, έγινε η σύλληψη των τριών ηγετικών μελών της συμμορίας, αλλά και δύο ακόμα μελών της (34 και 35 ετών, αντίστοιχα), ενώ σε προηγούμενες υποθέσεις, που συσχετίστηκαν, έγιναν συλλήψεις τριών μελών της συμμορίας (33, 36, 28 ετών, αντίστοιχα).

Κατασχέθηκαν συνολικά 443 γραμμάρια ηρωιίνης, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη αλλοδαποί, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα.



Η επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία

Το σχετικό δελτίο Τύπου από την ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε στις 14:00 της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου και αναφέρει επί λέξει:

«Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εύρεση, αποστολή και μεταφορά από την Αθήνα στην Κέρκυρα ποσοτήτων ηρωίνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, σε χρήστες.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο τη οποίας ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της συμμορίας, πέντε αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί και εξακριβώθηκε ο ρόλος καθώς και η δράση τους, στη λειτουργία της αυτής.

Ειδικότερα, χθες (07-09-2020) κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν, η τριμελής ηγετική ομάδα της συμμορίας, αποτελούμενη από έναν αλλοδαπό (ηγετικό στέλεχος), δύο ημεδαπούς (διακινητές), καθώς και δύο ακόμη  μέλη της ημεδαποί, με τον ρόλο  του «εισπράκτορα» και του «μικροδιακινητή».

Ως προς τον τρόπο που δρούσε η συμμορία, ο αλλοδαπός- ηγετικό στέλεχος, ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια της ηρωίνης και την μεταφορά της στην Κέρκυρα με «στρατολογημένα» άτομα (μεταφορείς) ή την αποστολή της με ασυνόδευτα δέματα. 

Στην συνέχεια οι δύο διακινητές (ηγετικά μέλη), παραλάμβαναν την ποσότητα ηρωίνης και την προωθούσαν προς πώληση μέσω δικτύου, που είχαν αναπτύξει σε τοξικοεξαρτημένα άτομα, κυρίως σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο της τμηματικής αποδόμησης της συμμορίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί σε διαφορετικές περιπτώσεις, τρία (3) ακόμη μέλη της συμμορίας (μεταφορείς ηρωίνης), δύο αλλοδαποί άνδρες και μία ημεδαπή γυναίκα, οι οποίοι βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι σε Καταστήματα Κράτησης.



Συγκεκριμένα οι υποθέσεις αφορούσαν τον εντοπισμό και σύλληψη:

• ημεδαπής (μεταφορέα) στην Κέρκυρα, την 02-07-2020, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους (80) γραμμαρίων

• αλλοδαπού (μεταφορέα) στην Κέρκυρα, την 04-07-2020, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους (70) γραμμαρίων

• αλλοδαπού (μεταφορέα) στην Κέρκυρα, την 11-08-2020, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη βάρους (80) γραμμαρίων

Επιπλέον, το χρονικό διάστημα που πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•  σε ασυνόδευτο δέμα, εντός λαχανοκομικών φυτών, ηρωίνη βάρους (80) γραμμαρίων

• εντός ηλεκτρικής συσκευής (σεσουάρ), ποσότητα ηρωίνης (100) γραμμαρίων

• σε υπαίθρια έκταση κρυμμένα, ποσότητα ηρωίνης βάρους (33) γραμμαρίων

Σε βάρος των συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη αλλοδαπών που αναζητούνται σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένης διακίνησης ηρωίνης.

Επιπλέον στην δικογραφία με την κατηγορία της προμήθειας ναρκωτικών ουσιών  εμπλέκονται είκοσι τρεις (23) ακόμη ημεδαποί.

Έρευνα για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκαν συνολικά (443) γραμμάρια ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας»
.