Ενημέρωση Στέφανου Γκίκα από τον Δ/ντη του Αχιλλείου

Ενημέρωση Στέφανου Γκίκα από τον Δ/ντη του Αχιλλείου

Η αποκατάσταση του Αχιλλείου και η περαιτέρω ανάδειξή του απασχόλησε τον Δ/ντη του Μουσείου, Αναστάσιο Διαβάτη και τον Βουλευτή Κέρκυρας με τη Ν.Δ., Στέφανο Γκίκα (δεξιά), στη συνάντησή τους

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Ν.Δ. υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποκατάσταση του μνημείου - Πρόγραμμα για την περαιτέρω ανάδειξη του Μουσείου παρουσίασε ο Δ/ντης του, Αναστάσιος Διαβάτης

07
Σεπτεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Επίσκεψη στο Μουσείο του Αχιλλείου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, μετά από σχετικό αίτημα της Διοίκησης και του Διευθυντή του Μουσείου, Αναστασίου Διαβάτη.

Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό των έργων για την αποκατάσταση του Αχιλλείου, ένα έργο το οποίο παρακολουθεί προσωπικά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα τον περασμένο Ιούλιο. Επισημαίνεται, ότι Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό ως συντονιστής για την εποπτεία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος των έργων αποκατάστασης του Αχιλλείου.

Ο κ. Διαβάτης παρουσίασε επιπλέον στον Βουλευτή ένα πρόγραμμα για την περαιτέρω ανάδειξη του Μουσείου, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσικές εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρόμενα, αλλά και την ψηφιακή ανάδειξη του Μουσείου με διαδραστικές δραστηριότητες και παρουσιάσεις.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Γκίκας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποκατάσταση του μνημείου και στην περαιτέρω ανάδειξή του.Επίσης υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Παπαθανάση, από τον οποίο ενημερώνεται για την πορεία του χρονοδιαγράμματος.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε επιπλέον στο ζήτημα που είδε το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, όπου τα δύο Σωματεία Εργαζομένων του Αχιλλείου αδυνατούν να συνεργαστούν. Ζήτησε από τον Διευθυντή του Μουσείου να προβεί σε προσπάθειες για την συμφιλίωση των δύο Σωματείων, καθώς η αντιπαλότητα δεν συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου.

Ο Στέφανος Γκίκας δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις του στο Αχίλλειο, μόλις εκκινήσουν τα έργα για την αποκατάστασή του.