Στον... ψηφιακό κόσμο της Novoville και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων (videos - photos)

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου από τη Δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου και την Αντιδήμαρχο, Παναγιώτα Τζάννε, η ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας Δήμου-πολιτών, Novoville

07
Σεπτεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τη χρήση νέων τεχνολογιών στις διοικητικές του δομές με καταγραφή και παρακολούθηση αιτημάτων καθημερινότητας των δημοτών υιοθετεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, πρωτοπορώντας με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας και διάδρασης Δήμου–δημότη, «Novoville».


Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του δημότη και επισκέπτη του Δήμου, καθώς και η απλοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο αυτών πλευρών, βρίσκεται στον πυρήνα των προσπαθειών της δημοτικής αρχής από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της και το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά με ίδιους πόρους, όπως αναφέρει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.
Τι περιλαμβάνει και πως λειτουργεί η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου.  Ο δημότης ή επισκέπτης του Δήμου έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του, όπως π.χ. καμένες λάμπες, λακκούβες στο οδόστρωμα, μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν την δημοτική συνδρομή. Κάθε πολίτης μπορεί να στείλει άμεσα, χωρίς κόστος και χωρίς να τηλεφωνήσει ή να επισκεφτεί το Δήμο όλα τα αιτήματα που τον αφορούν.

Η αποστολή αιτημάτων είναι δυνατή μέσω δωρεάν εφαρμογής Novoville για smartphones με λογισμικό Apple iOS και Google Android και την οποία θα πρέπει οι χρήστες να κατεβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα.

Τέσσερα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν:

Επιλογή τοποθεσίας

Επιλογή κατηγορίας αιτήματος

Προσθήκη φωτογραφίας (προαιρετικά)

Αποστολή του αιτήματος στο Δήμο

Στη συνέχεια, το αίτημα παραλαμβάνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ενώ ο δημότης λαμβάνει ζωντανή ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο για την πορεία επίλυσης του αιτήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.Οι υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, από την άλλη πλευρά, έχουν πραγματική εικόνα των ζητημάτων της πόλης, μπορούν να προγραμματίσουν καλύτερα τις εργασίες τους και κυρίως είναι υπόλογες για το έργο και την ανταπόκρισή τους προς του πολίτες.Παράλληλα, ο Δήμος μπορεί να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, μέσω της αποστολής νέων και ανακοινώσεων, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με την διεξαγωγή σύντομων διαβουλεύσεων.

Χρήσιμα τηλέφωνα και συχνές ερωτήσεις ανανεώνονται ζωντανά και είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, αναδεικνύοντάς την σε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης του δημότη/επισκέπτη.


Πολύτιμο εργαλείο για δημότες και Δήμο

Κύριος στόχος της δημοτικής αρχής είναι να προωθήσει την εφαρμογή Novoville ώστε να τη γνωρίσουν όλοι οι δημότες και να καταστεί το νέο σύγχρονο εργαλείο που θα επιλέγουν για την καθημερινή επικοινωνία-επαφή με τον Δήμο σε όλα τα επίπεδα.
Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου σε πρόσφατη ενημέρωση που έγινε για την εφαρμογή του προγράμματος στο προσωπικό του Δήμου στο Δημοτικό Θέατρο:«Όραμα και στόχος μας είναι η Δημοτική Αρχή να ακούει, να επιλύει και να ενημερώνει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που συναντούν καθημερινά οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας με τρόπο διαφανή, μετρήσιμο και ανιχνεύσιμο.

Ο Δήμος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί. Οι νέες τεχνολογίες είναι πλέον το όχημά μας για μια νέα αντίληψη διοίκησης των δημοτικών πραγμάτων και εξυπηρέτησης του πολίτη. Κάνουμε ακόμα ένα βήμα στη συμμετοχική διαχείριση του κοινού μας χώρου. Παράλληλα, έχουμε ανοίξει ένα νέο άμεσο και σύγχρονο κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης μεταξύ Δήμου και δημοτών, οδεύοντας προς το μέλλον μαζί.

Είμαι αισιόδοξη ότι οι συμπολίτες μας θα αγκαλιάσουν αυτή την καινοτομία και θα βοηθήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου να καταγράψουν και να επιλύσουν κάθε πρόβλημα που δυσχεραίνει την καθημερινότητα του τόπου μας με σκοπό να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας».


Υπενθυμίζεται ότι ο πενταψήφιος αριθμός 1 5 6 0 1 αποτελεί πλέον την Κεντρική πύλη εισόδου τηλεφωνικής επικοινωνίας οποιοδήποτε πρόβλημα απασχολεί τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων.Χρήσιμο εργαλείο ακόμα και για την πανδημία του Covid19

Η πλατφόρμα Novoville προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που απλοποιούν τη διάδραση μεταξύ Δήμων και δημοτών και χτίζουν μια σχέση εμπιστοσύνης, από την άμεση επίλυση αιτημάτων καθημερινότητας, την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων και την αποτελεσματική ενημέρωση, έως τις ασφαλείς ηλεκτρονικές πληρωμές και τη συμμετοχή σε διαβουλεύσεις.Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού Covid19, η πλατφόρμα έχει εμπλουτιστεί με νέες κατηγορίες αιτημάτων που αφορούν σε κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και στην έκδοση πιστοποιητικών. Τα αιτήματα αυτά δρομολογούνται αυτόματα μέσα από την εφαρμογή Novoville στην αρμόδια υπηρεσία, ενώ συγχρόνως οι δημότες λαμβάνουν άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση από το Δήμο στο κινητό τους τηλέφωνο σχετικά με το αίτημά τους και τα νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.Στόχος είναι να διευκολυνθεί το έργο των κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες απρόσκοπτα και με ασφάλεια, από το σπίτι τους.

Το Novoville είναι ένα πολυεργαλείο, απλό και φιλικό στη χρήση, με απεριόριστες δυνατότητες για τις δημοτικές υπηρεσίες. Είναι προσβάσιμο μέσω web χωρίς να απαιτείται καμία νέα υποδομή. Ενσωματώνεται εύκολα σε άλλα πληροφοριακά συστήματα του Δήμου και είναι πλήρως συμβατό με τα πρότυπα του GDPR.

Το Novoville εγγυάται αξιόπιστες υπηρεσίες και τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ